Livet är i blodet.

Det är skillnad på draksådd och somt som föll i den goda jorden. Det är skillnad på Satans lögn och Guds sanning. Det är skillnad på att vara naken inför Gud eller klädd.

Så den som vill veta sanningen behöver bara läsa bibelns tre första kapitel och sen komma till det fjärde. Tidens början hör ihop med denna tids slut. Ett oskyldigt djur måste dö för att HERREN Gud skulle kunna göra kläder åt olydiga, skamfyllda, nakna människor. Att bli klädd inför Gud är det samma som att bli rättfärdiggjord genom tro på Jesu död i vårt ställe. Det är detsamma som att stå i den stora vitklädda skaran inför Lammets tron i himlen senare.

Det är skillnad mellan förlorare och segrare. Det är skillnad mellan hat och kärlek. Vi älskar därför att han först har älskat oss och gett sitt liv till lösen för många. Därför kan vi läsa om Gomer som en sköka, hustru, äktenskapsbrytare och sköka igen i Hosea bok. Hon blev älskad, äkta hustru, älskad igen och friköpt ur sitt slaveri som prostituerad! Därför kan vi läsa om Israel som en fallen kvinna och Juda som systern. Därför kan vi läsa om Jesus, som kunde Israels historia från början och visste varför han var sänd av Gud till ”kvinnan” i Samarien. Det var folket där som fallit djupast från lagens bud. Ingen fanns som kunde hålla lagen.

Därför kan vi öppna bibeln idag och låta Guds kärlek strömma mot oss! Jesus finns överallt i Skrifterna – dold i berättelserna eller uppenbar. Kärleken från Gud tvingar sig aldrig på någon. Den som önskar förneka, att den är gestaltad i Höga Visan mellan HERREN och bruden får fortsätta med det.

”…ifråga om synd”, sa Jesus, ”ty de tror inte på mig.”

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

4 reaktioner till “Livet är i blodet.”

 1. Jag tycker mycket om Hoseas bok och ser den inte som kvinnohatisk, precis som du är jag övertygad om att detta är ett tydligt krleksbrev ”Se därför vill jag kalla henne ut i öknen och tala ljuvligt till henne” är ett trösteord jag ständigt upprepar inom mig.

  1. Äntligen kan vi börja tala om förvridningar då av bibeltexter! Det är bara för den som är van att googla på ”Malou efter tio” på Youtube för fyra år sen med Gunilla Thorgren i ämnet ”Guds olydiga revben” som boken heter. Med i programmet var en litteraturprofessor. Det samtalade om det allra grymmaste stället, som finns i Gamla Testamentet Domareboken kap 19. Helheten i bibeln är HERREN, som den som älskar, som en brudgum älskar sin brud. ISRAEL är HERRENs äkta ögonsten. Leviterna var de enda, som skulle tjäna de andra elva stammarna i templet. En levit skulle kunna sitt uppdrag. ISRAEL har blivit kringspritt över hela världen i tolv delar, som ropat till Gud hela tiden!
   Så hördes ett rassel i alla torra ben. De fick senor och ligament och blev en kropp igen 14 maj 1948. Vi har inte sett fortsättningen ännu men den kommer…

 2. TACK !! Det liknar undervisning från min barndoms ungdomsveckor, Vi lekte inte, vi satt med Bibeln och anteckningsblocket i knäet från klockan nio om morgonen till efter der offentliga kvällmötet- Skön sommar önskar jag dig ! Märta i Finland, Korsholm nära Vasa

  1. Här våndas jag, Märta Mikander, över att jag inte kan skriva begripligt! Hur skall någon kunna förstå utan att känna till texterna? Det som ringer i mina öron är, att Abels blod ropar till Gud. Det är första gången ordet ”synd” är nämnt i bibeln, när Kain blev avundsjuk på att HERREN föredrog Abels offer framför Kains. Hans ögon avslöjade de mörka tankarna och HERREN frågade efter orsaken. 1 Mos kap 3. Tusen år för HERREN är som en dag. Hur många tusen år gick innan Jesu blod rann på korset – ”…ett stänkelseblod som talat bättre än Abels.” Texterna hör ihop och plötsligt förstod jag de mest konstiga, när tiden har gått och Paulus skriver om en kropp med senor och ligament, som håller ihop i alla delar med Kristus som huvud.
   ”Summan av ditt ord är sanning och alla din rättfärdighets rätter vara evinnerligen.” Ps 119:160 (1917 års öv.s)
   Där är vi inte ännu med Israel men på väg…(Hes kap 37)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: