Nu är det över

Han har dött! Nu är det över. Inget mer tal om en blodig, sargad kropp som blev upphängd på ett kors. Det är över nu. Vi kan lämna det bakom oss. Han hade ju sagt det själv. Gång på gång på olika sätt berättade han vad som väntade. Ingen fattade.

Jo, de hade fattat, att han skulle gå ifrån dem till den plats där han hörde hemma. Frågan var hur snart han skulle komma tillbaka. En dag gick de förbi templet i Jerusalem. Han såg upp mot det och hans svar var ungefär som att riva ner templet men han skulle bygga upp det igen inom tre dagar. Vem blir klok på ett sådant svar på en viktig fråga:

”När kommer du tillbaka?”

Vid ett annat tillfälle när han var med sina lärjungar i Samarien såg han ut över fälten. Han menade på att de tänkte på ett sätt efter sin erfarenhet. Han däremot såg något annat. Han levde inte i nuet minsann. Han såg ett fält framför sig som vitnat till skörd redan. Fast det inte var tid för skörd. Det var i det sammanhanget lärjungarna fick en annan hemlighetsfull bild på döden som väntade på honom. Ett vetekorn måste ner i jorden och dö för att kunna ge liv!

Han måste gå hela vägen till Jerusalem trots att det var där han skulle bli dödad. Judarna var ute efter att döda honom. Själv sa han, att frälsningen kommer från judarna. Lite olika uppgifter vid olika tillfällen.

Där är vi nu du och jag. Varför talade Jesus om sig själv i liknelser? Kunde han inte tala tydligt och klart? Ja, varför är allt så svårt att fatta? Varför skickar han inte någon som varnar oss för att döden kan komma när som helst? Döende människor lär visst tala om vad de skulle vilja ha gjort på ett annat sätt. En kräftgång.

Idag handlar de föreslagna bibeltexterna om ögonvittnen. Kristus är uppstånden. Han lever! Han har visat sig!

Jag är också ett ögonvittne och har varit det hela mitt liv. Det som är annorlunda nu jämfört med i min ungdom är, att jag själv forskat i skrifterna och prövat hållfastheten i profeternas ord – de falska profeternas ord och de sannas. Jag vågade köpa, läsa och studera Jonas Gardells bok: ”Om Gud”, när den kom år 2003. Den blev såld i flera hundratals tusen exemplar. Från kristet håll var det mycket tyst. Gardell fick så sin draksådd om sin grymme Gud i Gamla Testamentet.

Än är det inte för sent att lyssna på de sanna profeterna i Gamla Testamentet vad de sagt om att Messias måste lida döden i vårt ställe och ta på sig all skuld. Än är det inte försent att se och upptäcka att Jesus är Guds son av Juda stam och kung Davids hus – vår Frälsare.

Än finns det tid att få och gå ut i frihet som ett Guds barn! Joh. 1:12

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: