Skrivklåda

Det kom ingen feedback. Jag har slutat att jämföra resultat med Underbara Clara. I stället tänker jag i en liten Missionskyrka där ungefär 20 personer kommer till den gudstjänst, där jag får predika. Alltså dubbelt så många åhörare som det finns i medlemsmatrikeln.

Tro mig eller inte. Hon är vuxen nu och en kändis men skickade mig ett foto på sina pyttesmå dockor, som hon ville ha med sig som barn och sitta på första bänk bredvid mig. Detta innan jag predikade, så jag fick se dem och efteråt. Där satt vi hon och jag och jag var lycklig.

Nu är jag lycklig också och vägrar acceptera, att jag utvecklats till en gnällspik eller grinig käring. I mitt föräldrahem användes aldrig ordet ”käring”. Vi var ”tant” med alla – förnamn på en del och efternamn på dem som var lite märkvärdiga. När tanterna ville säga ”du” var det försent och vi var utflugna utom jag som for dit och hit.

En gång hade pastorn, som skulle ha gudstjänsten klockan 15 alldeles glömt av det och jag fick ta över allt. Ja, hemförsamlingen blev så liten att alla fick plats i min gamla Volvo efter gudstjänsten och fick så kallad kyrkskjuts.

Nu är jag gammal och orkeslös men fattar innebörden av att vara rättfärdiggjord av tro. Jag behöver inget göra mer än att fortsätta tro på Gud. Precis som Abraham gjorde. När jag var ung var jag visst så aktiv och ivrig, att jag ville frälsa alla. Ryktet gick visst före mig på avdelning efter avdelning på Vänersborgs Lasarett där karriären började. Året var 1953.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “Skrivklåda”

 1. Det var ungefär så med mig också när jag upptäckte problemen med amalgam då tyckte Alfhild Antonsson att jag lät som en nyfrälst pingstvän. Men jag är ju barnbarnsbarn till Andreaskyrlans farbror
  Manne i Trollhättan så jag känner igen mycket av det du beskrev här. Länge ville jag bli sjuksköterska och missionär när jag hörde alla mammas kusiner och andra berätta, men jag har ju haft ett uppdrag här hemma som krävde mer.

  1. Så intressant, Margaretha! Jag är så högfärdig, att jag inte kan låta bli ibland och skryta om kändisar. Anna hade röjt i sitt flickrum i Velanda och hittade de pyttesmå dockorna, tog ett foto på dem och skickade till mig. Det var åren 1988 – 1993 samtidigt med den stora Psykiatrireformen, då de tömde gamla sinnessjukhus. Det skall inte glömmas, att det gäller levande personligheter (om de lever ännu).
   Det som är fel skall inte glömmas. Det skall åtgärdas!
   Allt gott!
   önskar
   Gunnel

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: