Bananflugor

Dom är så små så små och mindre irriterande än en enda fluga i köket, som surrar och flyger hit och dit. Nu är det kall vinter och flugorna sover. Den första flugan, som vaknar till våren är ett vårtecken. Vårtecken är trevliga. Första humlan som surrar på inglasade balkongen är ändå trevligare.
Vissa människor är så snälla visst, att det inte gör en fluga för när. Min mor var mycket snäll men där gick gränsen. Hon tålde inte flugor i sitt kök och klarade snabbt att fånga in dom med handen. Sen lyfte hon på spisplattan och där åkte de ner en efter en i vår trevliga vedspis. Hennes kök var vårt kök också och deras som kom och gick och satt på kökssoffan en stund.
 
Bananflugor är så små så små och har kommit för tredje gången objudna. Goda råd är dyrbara och det första var att sätta tvärdrag i kylan. Det hjälpte inte. Eller ett tag. Nästa råd kom från systern i Köpenhamn och det var att ställa lite koncentrerad ättika i en skål på diskbänken. Innan dess har jag så klart jagat dom med en hopvikt Metro. Att det skulle vara en Metro hittade jag på själv.
 
Det senaste rådet är i tredje hand från en dam, som anser att bananflugorna kommer via löken till en amaryllis och då gäller bara vitpeppar runt löken. Jag vägrar. Nu blommar äntligen den löken, som var så lovande med en stängel i början av december. Det fanns en transportskada på den stängeln och blommorna orkade inte slå ut. Nummer två blommar så vackert idag och skall inte få någon vitpeppar runt löken. Där finns ju en tredje knopp.
 
Detta var lite om bananflugorna i mitt kök, som inte gör något väsen av sig men är nog så irriterande.
 
Detta var en lång inledning till min kommande Blogg om egyptiernas plågor.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: