Altaret

Min blogg har blivit självgående utan att jag begriper något. Det var en impuls från början, att jag ville dela med mig till unga människor, som aldrig haft kontakt med en kyrka. Det obegripliga var datasystemet. Var det en slump, att jag en enda kväll mötte en datakunnig sjuksköterska? Den kontakten fick en fortsättning genom hennes generösa:
”Jag hjälper dig!”

Jag tror inte på slumpen. Mitt intellekt räcker inte långt. Hon kunde detta med sökmotorer och ord att söka på Google och länksystemet. Och jag fattade inget. Tolv år har gått och hennes kunskaper var bra och hennes val av system till platsen i rymden. Plötsligt fattar jag vitsen med rätt rubrik:

Altaret

kyrkan155Altaret

Plötsligt fattar jag, att mitt foto på altaret är bra och kan bli till illustration över prästernas förklaringar varför kyrkorna inte fungerar längre!

Prästen Dag Sandahls analys av biskopens herdebrev och liberalteologi

Plötsligt fattar jag mer av vart liberalteologin leder!

Prästen Torbjörn Lindahls klargöranden…

Enligt bibelforskare är altaret en förebild till Jesus som offer för våra synder.
Enligt bibelforskare kan det inte vara så detaljerad beskrivning av tabernaklet i öknen utan att det står för mycket mer! Det finns en bredd, längd, höjd och ett djup i beskrivningen av altaret i Gamla Testamentet. Det finns en bredd, längd, höjd och ett djup i Nya Testamentet på kunskapen i Kristus. Efesierbrevet kapitel 2

Det är skillnad på verkligheten i Kristus och kyrklig konst. Det är möjligt, att det är stort att få gå fram till altaret och förrätta tjänst. Det är större, att fatta innebörden av Jesu offer för våra synder. Han är altaret! Han har vandrat den långa vägen fram till offerplatsen vid sidan om sin far på Moria berg. Han är både sonen, vägen, veden, elden, altaret och offret!

Tro mig! Jag kommer att läsa på!
(Denna bloggpost tillägnas min mentor en genuin pingstvän.)

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Altaret”

  1. Jasså, jag är rolig? Det kommer mera Rose-Marie på nästa blogg om dopet. Vägen är smal och dina bilder från Galiléen är så bra! Hade just tänkt börja leta efter dopbild från havet vid Hönö och dopbild från Onsala kyrka har jag.
   Frälsningen är förebildad i vandringen genom Sävhavet (Röda havet).
   Mina bloggar fortsätter på söndagsskolenivå (om kvinnliga förkunnare inte skall godkännas i detta livet 🙂 )
   Kram i värmen som sagt
   Jag älskar hösten!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: