Samme Gud eller olika Jesus

Det var en gång för länge sedan.
Visst, men detta är ingen saga. Jag hade fått lära mig på en evangelist och bibelkurs inom SMF (Svenska Missionsförbundet) att acceptera Svenska Kyrkan som samfund och då tillhör man inte två olika. Gemenskapen med andra troende kan vara lika bra för det med samme Gud och lite olika gudstjänstformer.
 
"Och den Gud som fanns på Mose tid är likadan idag."
Visst, han kunde lösa narkomaner och alkoholister ur deras fångenskap och göra dem fria!
Dom trivdes i Smyrnakyrkan på deras möten för där kunde dom komma för sent och gå förtidigt utan att någon stirrade kritiskt på dom. Bytte jag Gud det året för länge sen till en annan Gud?
Nej. Bytte jag teologi, när jag såg undren ske? Nej. Hade Pingstförsamlingen en annan Jesus då som dom predikade om?
 
Vi är framme vid år 1970 och det var en nyfrälst narkoman, som klagade för mig om förkunnelsen om blodets kraft. Hon hade fått uppmaningen att tacka för blodet. Obegripligt! Äckligt tyckte hon. Där bytte jag samfund men inte teologi. Jag ville fira gudstjänst tillsammans med de nyfrälsta. I min ensamhet bad jag till Gud om undervisning om blodets betydelse.
 
Samme Gud men inte en annan Jesus. Mina personliga vänner inom Svenska Kyrkan har samme Gud, som jag har och samme Jesus, som dött för våra synder och uppstått från de döda och som skall komma igen en andra gång. Men alla teologer har inte den läran.
 
Därför Bloggar jag mot den teologi, som har en Gud, som ser ut på olika sätt i Gamla Testamentet och som blivit bättre i Nya Testamentet genom Jesus.
 

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: