Klockan går mot natt

Rubriken är given och gäller en blåklocka fotograferad i månljus. Inte vilket månljus som helst utan början till en röd måne. (se http://www.blommar.nu)

Därför fortsätter jag med mina barndomsminnen. Nej, de kan man inte bygga en teologi på. Det vet jag. Däremot är det mycket viktigt att vara rädd om den kunskap, som gavs i barndomen.

Jag var tolv år men inte tretton när vanlige pastorn predikade i Missionskyrkan. Gunde Raneskog blev senare både distriktsföreståndare och riksdagsman. Året var 1948 och bibelkunniga visste, att Jesus skall komma tillbaka. Precis som han lovat. Först måste judarna få komma tillbaka till sitt land. Det var det som hänt. Nästa fråga var alla hot och krig de utsattes för efter den 14 maj och skulle Jesus komma tillbaka nu?

Ur den predikan kommer jag ihåg en enda mening:
”Den bästa bön vi kan be är: ”Tillkomme ditt rike!”

Det är det fortfarande. Klockan närmar sig natt. Och jag länkar till
”Tankar i natten” av LeoH

SKR-och/eller Svenska Kyrkan utlys en sorgedag

Det finns flera SOS till vårt folk och även från en socialdemokrat om de allvarliga läget i Sverige i politiken. Vi är förblindade av religionsdialog och ser inte vad vi förlorat genom vår kristna tro! Får vi inte tro på bibeln i vårt eget land?

(Bibelhänvisning till ”Klockan går mot natt” är Apg. 2:20-21)

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: