Dopet

Dopet ser olika ut inom olika kyrkor. Det är inte tid nu för teologiska samtal vem som tolkar bibeln mest rätt. De samtalen har pågått länge nog i våra frikyrkor. Kan vi enas eller inte? Eller fattar vi att vägen är smal, som leder till livet? VÄGEN valde mig. VÄGEN valde dig. Inte en av alla vägar utan en enda väg till fadern i himlen som sonen gått före oss. Skall vi fatta att mångfald av vägar inte gäller en kristen?

I Jesu fotspårDen smala vägen i Jesu fotspår

Mikael Hirsch skrev på Facebook:
”Den arabiska bokstaven ”N” målades igår av de mordiska islamisterna ISIS på kristnas hus i Mosul i norra Irak. Första bokstaven i det arabiska ordet ”nasaré”, dvs efterföljare till Jesus från Nasaret. Många martyrer har nu inträtt i den himmelska härligheten som en följd av att de vägrat förneka sin tro. Alla kors och kristna symboler har plockats bort från offentligheten. Kyrkor har bränts. Herre förbarma dig. Kristus förbarma dig. Herre förbarma dig!”

1909619_10202783711697179_1153975220573838705_nDe kristna förföljs

Idag kom en ny blogg och ett nytt SOS till Svenska Kyrkans biskopar av Leo Holtter. En annan dag från en frimodig kvinnlig präst Helena Edlund:

Folkmord pågår Helena Edlunds Blogg

För min del har jag varit upprörd lång tid. Det var som om det var alldeles omöjligt att slå larm. Kan en Kyrka fungera utan bibelns budskap i Sverige men inte utöver andra delar av världen? I Sverige fick dopet en innebörd av att våga gå ut ur en garderob till offentligheten och bekänna sexuell läggning i början av år 2000. Vad har det med ett dop att göra?

Google kan skanna alla mina bloggar och koppla ihop fel. Det gäller att se upp med var mina bilder hamnar! Bibeln skannar också rakt igenom alla texter och det är harmoni från början till slut. Jesus är offeraltaret en gång för alla och i Uppenbarelseboken kan ALTARET tala! Det finns ingen annan försoning för våra synder! Jesus var utan synd men lät sig döpas av Johannes med ett omvändelsedop. Jesus var lydig i allt och fullkomnade lagen. Mose förebildar honom i vandringen genom vattnet ut ur fångenskapen i Egypten på väg mot frihet.

Gudsfruktan är vishetens begynnelse. Se upp med synonymen ”religion”.

Insändare av Leo Holtter

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: