Om

Välkommen till min plats här. Jag heter Gunnel Bergstrand och har vistats via datorn ute i rymden sen den 10 mars 2000 i debatter om kristen tro. Två år senare var början till en Hemsida byggd med stor envishet och nästan ingen datakunskap. Den är tänkt, att visa vilket sammanhang jag kommer från och hur grunden till mitt bibelintresse ser ut. (Hemsidan är nerlagd mars 2016 och artiklarna ligger överst i bloggen)
Kontakt med mig kan ske via adressen: gunnel.v.bergstrand(at)telia.com

Jag kommer från landet och växte upp i en trygg, god miljö, har fått välja yrke och församlingstillhörighet utan påverkan, fick alla mina framtidsplaner spolierade på grund av sjukdom, när jag var 20 år, blev en fighter och har kommit igen gång på gång. Jag har kämpat trons goda kamp också….

Paulus är min stora idol för hans bildspråk och stora kunskap i skrifterna om Kristus som uppstånden och levande bland oss. Ingen teolog efter honom kan bli tydligare. Som jag upplever det. Vissa nutida gör det bara svårt att begripa…..

….det är visst svårt ibland att förstå vad jag menar också.

 

11 reaktioner till “Om”

 1. Hej Gunnel! Vilken fin blogg du har! Håller med dig om att Paulus är något stort. Jag har en stor plats i mitt hjärta för Paulus och hans stora kunskap och Kristus. Han är en verklig teolog.
  Sköt om dig!

  1. Hej Niina! Välkommen till min Blogg också. Jag har mött många härliga människor på Fjärde Väggen och gillar tankeutbyte.
   Allt gott
   önskar
   Gunnel

   1. Tack Gunnel – Hittade många nya och härliga bloggare på Fjärde väggen. Har sparat länkarna och kommer att titta in då och då, för att byta tankar. Det gör människan gott.
    Ha en underbar helg och allt gott, Niina

 2. Hej Gunnel!
  Trillade in på din blogg tack vare en bra kommentar på Malix blogg. Är (H)JÄRNKOLLS-ambassadör i Västerbotten och hoppas kunna sprida erfarenheter om de existensiella aspekterna på psykisk ohälsa respektive psykisk hälsa. Det är alltid roligt att träffa en syster i bloggossfären. 1 Kor 13

  1. Välkommen Jonas! Här finns många Bloggar om hjärtats tankar och känslor. Ingen kan dela upp psyket (grek.) i begripliga delar. Ingen kan dela på själsligt eller andligt. Bara Gud känner oss fullt ut och begriper sig på oss som människor. Som jag uppfattat livet.

 3. Hej Gunnel.Nu har jag hittat dig 🙂 Gillar din blogg. 🙂 Skulle gärna vilja ha din email adress för jag är rädd att jag har skickat mina email till en inaktuell adress. Ha en underbar helg, Lotta

 4. Idag är det fråga om ett viktigt val för mig: Antingen ”gunnelsplats i rymden” eller ”brefvet.com”. Mitt huvud pallar inte för uppdateringar i datorer. Jag hänger inte med! Och vem vill hjälpa mig med det omöjliga, som jag inte begrep år 2002? Jag började lära mig HTML, för att kunna nå ut på nätet med vanlig bibelundervisning på söndagsskolenivå?

  Bokstäverna HTML står för något på engelska, som jag inte kan heller.

  Tänk, om jag har en outredd ADHD, som har tusen tankar i huvudet samtidigt? Det står också för något.
  Och jag är som sagt en vanlig västgöte, som längtar ”hem” till blåsipporna vid Hunneberg.

 5. Idag den 1 mars 2016 har jag fått hjälp att flytta över strukturen till ”brefvet.com” till min blogg ”gunnels plats i rymden”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: