Apostladagen

Det kanske är dags att skriva en blogg, som öppet brev till en manlig präst också. Hur kan jag veta hur tillståndet är i Svenska Kyrkan, som jag gick ur i mitten av 50-talet? Jag fick lära mig av min distriktsföreståndare (motsvarande biskop i Svenska Kyrkan), att om man erkänner Svenska Kyrkan som kyrka/samfund, så skall man inte tillhöra två. Så fick det bli och kärleken till min hembygds kyrka lever kvar.

Biskop Åke Bonnier har skrivit öppet brev till Marcus Birro. I det står det bland annat, att Svenska Kyrkan är Jesuscentrerad. Det var väl ändå att ta i. Senaste gudstjänsten i Svenska Kyrkan hade inte ett ord om Jesus, att han gått vägen före oss och dött i vårt ställe. Där fanns inte ett ord om Jesus som uppståndelsen och livet!

”Den som tror på mig skall leva om han än dör.”
”Hans död förkunnar vi…” Är det Jesuscentrerat i förkunnelsen idag? Och varför kommer då inte hungriga besökare?

Apostlarna blev utvalda av Jesus och var män som utvecklades. Petrus stannade inte i sin feghet och förnekelse. Tomas bar på tvivel tills han själv fick samtala med den uppståndne Jesus. Men han stannade aldrig i sitt tvivlande tillstånd. Tomas predikade inte tvivel som mänskligt evangelium! Mina vänner från Kerala i Indien vet om att den delen har fortfarande många kristna, därför att aposteln Tomas vandrade vidare med budskapet om Jesus som uppstånden från de döda och lever!

Apostlarna skulle leva enkelt. När de var ute på uppdrag skulle de ha med ett byte av kläder. Det står inget om att de skulle vara klädda som översteprästen i Gamla Testamentets olika tempeltjänster.

Här har jag gjort inlägg i Dag Sandahls syn på ämbetsdräkter

Klockan 19:54
Solen skall inte gå ner över min frustration. Så jag har tryckt på ”Delete” och citerar hellre bibelversar från 1 Kor.1 än det som fanns här förut:

26 Bröder, se på er egen kallelse. Inte många av er var visa om man ser till det yttre, inte många var mäktiga, inte många av förnäm släkt. 27 Nej, det som för världen var dåraktigt har Gud utvalt för att låta de visa stå där med skam, och det som för världen var svagt har Gud utvalt för att låta det starka stå där med skam, 28 och det som för världen var oansenligt och föraktat, ja, det som inte var till, har Gud utvalt för att göra till intet det som var till, 29 för att ingen människa skall berömma sig inför Gud. 30 Honom har ni att tacka för att ni är i Kristus Jesus, som Gud för oss har gjort till vishet, rättfärdighet, helgelse och återlösning, 31 för att det skall ske som står skrivet: Den som berömmer sig skall berömma sig av Herren.

Evangelium är Guds kraft till frälsning för var och en som tror…

Guds välsignelse och var som Jeremia

Hälsningar
Gunnel Bergstrand

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: