En styrgrupp

”101 BIBELHACKS Praktiska råd som kan göra dig till en bättre bibelläsare”

Jag kämpar vidare i denna lilla, behändiga bok av Jonas Dagson. Och tycker fortfarande, att den är för redan lärde…

Detta beror inte på att jag själv är så olärd utan mer, att jag stannade i växten angående ”Främmande ord”. Jag är för bekväm för att slå i lexikon. Det är inte alls många år sen jag hörde begreppet ”styrgrupp” för första gången, trots att det är svenska språket. Begrepp gillar jag och alldeles särskilt begreppet ”den mönsterbild som blev oss given.”

Där blir det stopp! Jag kommer inte längre. Det är omodern kunskap om tabernaklet i öknen. Då räknas jag som en nördig. Vad nu detta innebär? En av de ledande översättarna till Bibel 2000 skrev en bok om svårigheterna i översättningsarbetet till svenska språket. Jag förstod inte ens den boken, därför att jag stannat på en viss nivå i skolan. Jag hade lättare att förstå teol. dr Seth Erlandssons motsvarande bok om översättningsarbetet i Svenska Folkbibeln.

Vad har detta med styrgrupp att göra? Jo, den man jag frågade efter på en viss plats hade varit chef i styrgruppen för en viss sjukhusbyggnad inom ett visst område i en viss stad. Men jag skall inte ner i den historia, som till och med kan räknas inom kultur numera – byggnader kan bli kulturmärkta.

Jag gillar begrepp! ”Kyrka” är ett begrepp för mig, som är från landet och vet hur många kyrkor det går att se på en gång på ”Vara-slätten” från en hög byggnad! ”Församling” är ett annat begrepp med personligheter i olika åldrar av kött och blod, som bekänner Jesus vara Herren och Guds son. Antalet medlemmar kan vara olika men begreppet ”kropp” i förhållande till ”huvud” är livsviktigt. Svenska språket har olika ord för byggnad och församling.

Just där hängde jag upp mig i boken att vara försiktig med allegorisk tolkning. Just där är jag, att jag vill styra i vanligt ordning och försöker få till en styrgrupp i förbön.

Jag måste ju acceptera att det finns en styrgrupp på min gata och i mitt bostadsbolag som hyresgäst. Och det finns ett ”Vardagsrum” för den som vill ha lite gemenskap…

Allt är mitt i Kristus men tydligen räcker det för mig att vara gammal!

Det räcker inte alls för mig!

Författare: Gunnel Bergstrand

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."