Mellan himmel och jord

Det är tid för en sammanfattning av veckan som gått mellan himmel och jord. För att få en rättvänd bild finns det ett recept av Lars Gunther, IT-pastorn till Stefan Swärd:

För den som vill se bilden rättvänd. Öppna utvecklarkonsollen i din webbläsare dvs. CTRL/CMD + SHIFT + K i Firefox, CTRL/CMD + SHIFT + I för Chrome och Safari, F12 för MSIE. Skriv följande på kommandoraden (kopiera och klistra):
document.getElementsByClassName(”wp-image-4971″)[0].style=”transform: rotate(90deg)”
Tryck på enter.
Bilden rättvänd
Slut citat

Detta gäller en bild av Stefan Swärd och hans första barnbarn. Jag klarade att vända den bilden rätt i min dator med bara ett ”klick” på en pil. Det som är ett problem för en människa är inget problem för en annan.

Stefan SwärdStefan Swärd med sitt första barnbarn

Så går alla associationer vidare till ”den stora försoningsdagen” i Betlehemskyrkan, Göteborg den 17 december 2013. Kan olika frikyrkosamfunds tolkningsläror bli en gemensam? Till och med jag har ju en alldeles egen lära om försoningen. Den finns beskriven i min bok:
”Pat. är frisk och pigg för övrigt”

Den boken fick Stefan Swärd av mig. Som svar på bönen till Gud från en missionare i en pingstkyrka bad jag i slutet av 60-talet:
”Gud, visa mig blodets betydelse!” (”Tacka för blodet”, sa de på den tiden i Smyrna.)

Och det gjorde han en tid senare svarade på min bön. I Skapelsens början fanns inga öppna sår, där det kunde komma in bakterier och ge blodförgiftning. I Skapelsens början kunde Gud förena lite jord med ande från himlen till människan.

”…då formade Herren Gud människan av jord från marken och blåste liv genom hennes näsborrar, så att hon blev en levande varelse.” 1 Mosebok 1:7 (Bibel 2000)

Till höger i min blogg har någon klickat fram en gammal blogg för 4 år sen som heter:
”Summan av delarna”

Kan Google skanna av hur mycket som helst och sätta ihop? Skall jag bli rädd eller tacksam? Det var precis detta min mentor försökte få mig att förstå en gång. Det kändes som att leta efter en nål i en höstack, om jag gick ut på nätet och gjorde ett försök att berätta om blodet. Det gick inte på en dag för mig att fatta men häromdagen sökte jag i Google på ”sinnesjukhus” och hittade en underbar bild på min 95-årige far, när han fick luciabesök av en ettåring, som knappast kunde hålla balansen och ljuskronan hade kommit på sned. Hur hade den bilden hamnat där?
Vem skannar Google? Vem skannar bibeln?

I vart fall har min vecka varit bra. Jag har fått möta en kvinnlig pastor igen som verkligen kunde/kan föreläsa om försoningens djupa innebörd. Det var i Smyrnakyrkans källare med belysning på allt jag försökt att glömma men aldrig lyckats med.

”Lär dig livets vackra gåta
älska, glömma och förlåta.”

I Equmeniakyrkans storsamling om försoningen sa Ingrid Svensson bland annat att Jesu försoningsgärning är så mycket större och fullkomlig. Detta jämfört med en krossad liten människas oförmåga att glömma övergrepp.

I veckan som gått har en kvinnlig pastor fått ha morgonandakterna i Sveriges Radio. Marianne Andreas hade bland annat med detta med lärjungars rädsla hur Jesus kommer med sin frid och andas på dem. Himmel och jord förenades en gång till i människan.
Och förenas igen gång på gång…

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Mellan himmel och jord”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: