Lite ödmjukhet – tack

Idag funderar jag på att ödmjuka mig lite och betala medlemsavgiften till SEA. Det har jag inte gjort på några år i ren ilska. Ja, jag kan fortfarande bli väldigt arg. Mose blev inte saktmodig förrän han var 80 år. Där är inte jag ännu men ser fram mot det.

Så snart jag hörde talas om Svenska Evangeliska Alliansen, så blev jag medlem. Det lät så bra på ett årsmöte, som hölls i Smyrnakyrkan, att det skulle vara fifti/fifti (om det nu stavas så) av män och kvinnor i styrelsen.
Det står jag inte efter om någon trodde det. Jag vill bara vara med i bibelsamtal och där begrep inte de lärde männen, vad jag pratade om. Så fick jag anmärkningar. Mitt motdrag blev, att jag slutade betala medlemsavgiften.

Idag funderar jag på att ödmjuka mig lite och betala igen. (Inte betala igen för gammal ost!) För jag saknade plötsligt Ragnar och Jonk. Kvinnor är ju så nyfikna och jag ville höra vad de pratar om numera. Tjuvlyssna lite och försöka vara diskret, lågmäld och eventuellt tyst. Undrar om någon saknat mig. Som jag förstod det var jag ensam kvinna på den tiden. Å andra sidan är det gratis att tjuvlyssna, som jag gjorde i morse. Deras samtal började år 2008.

Det är så okvinnligt att vara intresserad av Paulus och hans utläggningar men jag är det ändå.
Hälsa gärna BloggarDag från mig. Han borde vara med i Credoakademins debattforum.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Lite ödmjukhet – tack”

  1. HAHAHA jo det där med ödmjukhet och eftertänk och komma på vad som var bra och vad som saknas jo du hmmm om det nu inte vart bibelord som du skrev om så skulle just dina tankar här kunna vara mina för så många gånger som jag efter ett tag kommit på att men oj jag saknar ju ärch får bita i och hmmm eftertänket som liksom dyker upp efter den egentliga konsekvensen.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: