Juldagen 2014 Reinkarnation

Gud eller Allah får avslutas idag med ”reinkarnation”.

Han var fyra år men inte fem och kom på besök hos mig. Knappast innanför dörren kom frågan:

”Tror du på reinkarnation?”

Jag blev alldeles ställd och undrade, om han visste vad det var. Jo, det visste han, för det hade pappa berättat om. När man dör, så går man över i en annan…

Då svarade jag på hans fråga, så gott jag kunde, att vi är unika personligheter och slutade med: ” jag vill då inte gå över i någon annan, när jag kommer till himlen.”

”Ja, så tror jag,” svarade han och försvann till leksakerna. Det var inget mer att prata om!

Detta var många år sen och debatterna har blivit långt mer invecklade på intranät. Och långt över mitt huvud. Abraham och Isak skall vi känna igen. Elia är Elia och Johannes Döparen är Johannes Döparen. Bibelundervisning behövs och tydliga markeringar vad vi som kristna tror på. Andra får tro som de vill. Det gäller att pröva hållfastheten

Jag vet inte om någon såg rundabordssamtalet mellan representanter från de största religionerna i världen. Jag vet inte om någon såg någon poäng?

I vart fall så fick Josef ett änglabesök, när han var som mest rädd. Se Matteus evangelium kapitel 1

”…barnet i henne har blivit till genom helig Ande. Hon (Maria) skall föda en son, och du skall ge honom namnet Jesus, ty han skall frälsa sitt folk från deras synder.”

Så fungerar det över hela världen att människor blir frälsta och upprättade i namnet Jesus. Och inget annat.

Julen handlar om Jesus och inte islam och Muhammed…

 

 

Advent 1972037

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: