Annandag Jul 2014

”Ett kort meddelande” från LeoH

Annandag Jul i min barndom var det samma som sparbössetömning. Inga sparbössor vilka grisar som helst. För visst var det ”Sparbanken”, som hade en stor porslinsgris? Tidningen i skolan hette ”Spara och Slösa” två flickor, som stod för två olika alternativ. Om jag inte minns fel. På den tiden fanns ingen strid om genus. De var flickor.

Annandagens sparbössor tömdes i gudstjänsten eller efter och pengarna gick oavkortat till Svenska Missionsförbundets yttre mission.. Jag har ingen mobilkamera, som kan ge bildbevis. När Missionskyrkan i Norra Björke skulle rivas så räddade jag en oanvänd. Likaså räddade jag gamla tidningar för söndagsskolan.

Långt, långt senare har jag räddat en satir ur ”Parsmos penna”. Den passar den sorts humor som jag fått.

 

Kvinnliga-kyrko

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: