Skrivet av: Gunnel | 26 december, 2014

Annandag Jul 2014

”Ett kort meddelande” från LeoH

Annandag Jul i min barndom var det samma som sparbössetömning. Inga sparbössor vilka grisar som helst. För visst var det ”Sparbanken”, som hade en stor porslinsgris? Tidningen i skolan hette ”Spara och Slösa” två flickor, som stod för två olika alternativ. Om jag inte minns fel. På den tiden fanns ingen strid om genus. De var flickor.

Annandagens sparbössor tömdes i gudstjänsten eller efter och pengarna gick oavkortat till Svenska Missionsförbundets yttre mission.. Jag har ingen mobilkamera, som kan ge bildbevis. När Missionskyrkan i Norra Björke skulle rivas så räddade jag en oanvänd. Likaså räddade jag gamla tidningar för söndagsskolan.

Långt, långt senare har jag räddat en satir ur ”Parsmos penna”. Den passar den sorts humor som jag fått.

 

Kvinnliga-kyrko


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: