Mitt val är gjort… Del 3

En kort upprepning av vad jag berättat förut. Nyår 2000 fick jag en idé, om det nu inte var från Gud, att gå ut via en dator och dela med mig av min bibelkunskap. Jag skrev idé, eftersom motståndet blev kompakt på bibelsajten från alla håll.
Där börjar jag. Om Svenska Kyrkans Unga vill satsa på att nå andra unga, så är frågan ur vilken källa de öser. Mitt val är gjort…

Vi skriver år 2014 och tekniken har utvecklats, konkurrensen om läsare har blivit hårdare. Hela samhället har blivit hårdare. Jag tappade allt förtroende för teologer på grund av alla hårda ordväxlingar. Det gällde att ha mest rätt i tolkning av bibeltexter i debatterna.

I en tråd på Facebook kom erbjudandet, att få köpa en bok: ”Det står skrivet…” ”Nej, tack”, skrev jag. Inte en till som skall göra mig förvirrad! Så ångrade jag mitt burdusa sätt och bad om ursäkt och köpte boken. Tänk, om det finns en till slut, som skulle vilja vara med i ett bibelsamtal? Om jag som kvinna vill undervisa, så skall jag också få en strängare dom precis som männen som undervisar i Guds ord. OBS att jag kan det bibelstället också! Jesu mötte Djävulen i öknen med orden: ”Det står också skrivet…” Det står inte bara, att kvinnan skall tiga.

Svenska Kyrkan har inte någon annan bibel än frikyrkorna: tidigare 1917 års översättning och sen Bibel 2000 och Svenska Folkbibeln. Det är inget farligt, att fråga. Det ser ut som att jag fått en facebookvän i Gunnel André. Det är som sagt bara att googla på hennes namn. Tiden är alldeles för kort för att slösa bort. Tiden är alldeles full av oro bland unga och gamla. Hur skall det sluta? Hur kunde det bli så fattigt i Sverige på bibelkunskap?

”Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan. Rädsla hör ju samman med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken. Vi älskar därför att han först har älskat oss.”
1 Johannes 4:18-19 (Svenska Folkbibeln)

Det har gått inflation i ordet kärlek och älska. Det finns så många fördomar mot bibeln, men Gud tänker ut vad göras kan för att den förskjutne inte skall bli förskjuten. (Citat fritt ur minnet)

Nu drömmer jag om, att få ställa frågor till en exeget, som är van vid att undervisa unga människor. Unga människor vågar fråga. Jag har frågat bibellärare hela mitt liv. Hur skulle jag annars kunnat gå vidare?

Gud är kärlek men såg på bara, när Jesus hängde på ett kors mellan två rövare. Tycks det. Hur förklarar man att detta är en kärleksfull Gud? Varför måste det till en så blodig död för att vi skulle bli fria? Och hur hittar vi i Gamla Testamentet, att det inte fanns någon annan möjlighet att rädda oss undan döden än genom hans offer?

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Mitt val är gjort… Del 3”

  1. Det är sällan det kommer någon kommentar i min blogg. Igår kom det en länk i min statistik, som är mycket intressant. Frågan är varför jag måste gissa mig till och kan gissa fel, om jag undrar över kopplingen till min bloggpost: ”Mitt val är gjort…” Här är länken: stefansward.se/2014/06/06/det-mest-lasta-blogginlagget-

    Jag har en bloggpost, som jag kallade ”Tyst mobbning” och med den menade jag, när män hoppat över mina inlägg och inte låtsat om att jag skrivit ens. Detta har upprepats inte bara i Stefan Swärds blogg utan även i Mikael Karlendals. Nej, jag fattar inte Calvins lära om dubbel predestination! Jag talar även om att jag inte fattar hur någon kan använda sin tid att leta fel hos P.P. Waldenström. Andra fattar inte hur jag kan använda min tid till att älta det som var för snart 60 år sen.

    Jo, det behövs för psykiatrin har misslyckats totalt, som tror att inte Gud finns och vet alla övergrepp, som sker inom sjukvården. När unga flickor med självskadebeteende blir placerade bland grovt kriminella inom rättspsykiatrin, då är det nödvändigt att slå larm! Se gärna dokumentären i ”Uppdrag granskning” från igår via datorn.

    Gunnel B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: