Brefvet från år 1827

Detta brevet handlar om den svåra svälten.

Wahlberg Sven 1827187

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Brefvet från år 1827”

    1. Tack själv Magnus Olsson! Igår fick jag hjälp med den översättning av texten, som jag visste fanns i en kunnig släktforskares dator. En av mina andakter i Norra Björke kyrka (Vägkyrkan) var just släktforskningen i Matteus kap 1. Jag ville få ihop intressena i bygden för släktforskning och hänvisade till noggrannheten från far till son och att svärson också kunde nämnas ”son”. (Lukas kap 3)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: