Det står skrivet

Efter ett uppehåll i bloggandet vill jag rekommendera en bok utöver bibeln. Datorn förlåter aldrig men det gör Gud.
”Om man inte skall stånga sig blodig mot en mur, så kan man försöka att gå runt den.”
Det var ett råd, som jag fick som ung. Ja, jag har två E-postadresser och har blandat ihop lösenorden och har försökt med ett tredje konto. Nu vill jag inte kommunicera mer med datorn om min rörighet.

Det intressanta är i boken: ”Israel – landet som berör” av KG Larsson att datorer är omskrivna som en maktfaktor i framtiden. Inte för att reta den som glömt lösenorden eller rör ihop allt utan som kontroll över alla. Innan dess rekommenderar jag en dialog från bloggen:
Allt mellan himmel och jord av Stefan Swärd

Inlägget heter:

”Hur jag ser på Israel, judarna och den yttersta tiden” från den 8 augusti
Där finns Jonas Q med en lång och utförlig kommentar, som är mycket bra. (Det fungerar inte för mig att ge länken direkt)

De allra flesta har aldrig läst teologi, exegetik eller kyrkohistoria. Före jul såg jag ett erbjudande av Gunnel André i Facebook i en samtalstråd om att köpa en bok från Svenska Bibelsällskapet. Boken heter:
”DET STÅR SKRIVET – MED INBLICKAR MELLAN RADERNA (KOMMENTARER TILL DEN SVENSKA EVANGELIEBOKENS GAMMALTESTAMENTLIGA TEXTER)

Ingen mer teologi för min del, tänkte jag och skrev: ”Nej, tack!” Varför skall jag läsa det som jag inte förstår, när bibeln finns?

Gunnel André gav inte upp så lätt utan förklarade, att boken är lättläst utan förkunskaper. Det är jag mycket glad över.
Det är inte försent, att börja läsa bibeln! Det är inte försent, att ta emot hjälp att förstå de svåra avsnitten!
Sök på Google på författarens namn. I morgon är det den elfte söndagen efter trefaldighet och tredje årgången. Om inte jag fattat fel.

Tack Gunnel André för ett så gediget arbete!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Det står skrivet”

  1. Men stort tack för detta, bästa namne! Om du, som är ”en alldeles vanlig” bibelläsare, både förstår och har glädje av min bok, då har jag träffat rätt. Jag vill ju hjälpa människor att se och ta till sig Gamla testamentets alla lärdomar och Kärlekens Gud, som så ofta skyms i förkunnelsen. Gamla testamentet är en existentiell guldgruva och kan jag få vana och ovana bibelläsare att upptäcka det, blir jag i ordets rätta bemärkelse ”själaglad”. Sen kan alla som har eller ser boken kontakta mig för att få det rätta registret i början och som inte kom med i sista korrekturvändan.http://www.bibelbutiken.se/products/det-star-skrivet-med-inblickar-mellan-raderna Gunnel André

    1. En eloge till dig, som vågar skriva här! Vi kan börja med signaturer till och med – Gunnel A och Gunnel B, så att ingen blandar ihop våra olika kunskaper 🙂 Hoppas att du vill medverka i fortsättningen!
      Välkommen!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: