LeoH – Grattis till tusen bloggar

LeoH är framme vid sitt tusende blogginlägg och har kurage att poängtera, om det finns något av mina inlägg, som är bra. Leo har varit mycket aktiv politiker.

Leo Holtters bogg: Tankar i natten

Om jag inte fattat fel, så började det med 68-rörelsen. Den kan jag från mitt håll med allt motstånd mot oss i Jesus-rörelsen. Ja, jag för min del var ju redan då för gammal att vara med men fick smaka av motståndet. Pockettidningen R hade ett nummer som hette:

”Med Jesus i vårdsvängen”

Nu är det dags att berätta, att det var precis därför jag lämnade mitt arbete inom sjukvården. Det fanns ingen som helst plats för Jesus där. Sjukvårdspersonal fick inte inleda ett andligt samtal med en patient. Det var nästan det första jag fick instruktioner om som vårdbiträde år 1954 på Vänersborgs lasarett. Jo, det finns andaktsrum för privat stillhet. Numera gissar jag, att det inte får vara något kristet tecken. Rummet skall passa patienter från olika religioner. (Detta måste jag undersöka.)

LeoH har kommit tillbaka till Svenska Kyrkan inte bara som medlem utan är aktivt troende på Jesus och hans lära. Jag har länkat några gånger till hans bloggar. Tusen bloggar…

En gång var jag nära att ge upp bloggandet. Det fanns knappast några besökare. Jag fick rådet av Andreas Holmberg att blogga ändå och skriva lovsång till min Gud. ”Hur gör jag då,” tänkte jag men snart är det aktuellt. Han läser ju mina tankar och jag är ute i hans rymd. Gratis. Vad skulle vara bättre än att lovsjunga och tacka för att jag får vara med? Den här platsen är min. Rose-Marie fick med att jag var ledsen en period och fixade datatekniken för en hemsida och sen en blogg.

Nej, ingen kan hindra en lovsång till Gud nu. Gunnel A kan hebreiska, grekiska och andra språk och Gunnel B är rätt så bra på bildspråk. Under hela min barndom följde jag männens arbete med timmer, stockar, plank och brädor på sågbacken. Jag kunde följa de soltorkade planken och brädorna till torken på möbelfabriken och senare vid olika arbetares maskiner. De fanns inga skyltar eller inhägnader, som stängde ute barn – inte basens i vart fall. Därför älskar jag ritningen på tabernaklet i öknen och de teologiska utläggningar, som jag kan komma över.

Det är omodernt med bibelstudier. Det tar för lång tid och stressen är för stor för att låta ordet landa djupt, djupt ner i själen. Det står mycket om en orolig själ i bibelns sångbok Psaltaren. Det står mycket om Israel och krig. Det går att vinkla allt åt fel håll, om man inte tar sig tid. Ritningen till första gudstjänstlokalen och tjänstgöringen kallas mönsterbild eller skuggbild av verkligheten i Nya Testamentet.

Verkligheten i mitt liv är, att jag blivit upprättad i Kristus och fått en grund under mina fötter. Det är inget gungfly men detta får jag inte berätta om inom sjukvården som personal. Där finns bara en kropp och ett psyke. Mest kropp trots att psyket påverkar kroppen.

Än är det inte försent att utforska Guds kärlek till hela människans varelse.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “LeoH – Grattis till tusen bloggar”

    1. Leo, du behärskar ett område, som jag inget kan av. Hoppas du orkar fortsätta visa på politiken svagheter utan Gud.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: