Rundgång

Som sagt. Det har varit datorkrångel på den gamla. Den nya behärskar inte jag, som är en med två E-postadresser, tre konton, fyra olika lösenord, fem säkerhetskoder minst och så vidare. Detta har inte gått att synkronisera med mina tusen infallsvinklar och nya förslag. Jag har inget att säga till om.

Samtidigt är det ju männens intelligenta debatter som snurrar i mitt huvud. Jag håller med eller håller inte med den som skriver senast. Som detta med bibeltolkning och bibelsyn och ”Bibeln på mina egna villkor – …”

För många, många år sen läste en pastor en bibelvers ur Gamla Testamentet i ett möte, som kändes obegriplig för mig. För många år sen läste jag om jordbruket i Skåne, som for illa av de moderna tunga skördetröskorna. Det stod att jorden efterhand blev kompakt, tillplattad så att maskarna inte kunde luckra upp jorden. Det var inte jag, som skrev om maskarnas viktiga arbete att luckra upp jorden. Det var inte jag, som begriper tidens moderna tunga maskiner, som plattar till allt.

Det var den helige ande, som påminde om mobbning hur många människor blir trampade på och tillplattade av andras framfart. Det var så jag började ana, att det finns en profetia i den för mig märkliga bibelversen ”…du mask Jakob…” Kan Herren uttrycka sig så till sin egen tjänare?

”Frukta därför inte du mask Jakob, ni Israels män. Jag hjälper dig, säger HERREN. Israels Helige är din återlösare. Se, jag gör dig till en ny tröskvagn med skarpa taggar.” Jes 41:14 och 15a

Det är olika tolkningar om Israel. Det får vara olika uppfattningar. En skördetröska är en skördetröska och en dag säger HERREN sitt ”hit men inte längre”. Det kommer att bli slut på mobbning och lögner. Skörden är mogen och kommer att bärgas.

Du mask Jakob, frukta inte. HERREN skall strida för er!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: