Passion

Ur Wikipedia citerar jag om filmen:”The Passion of Christ” år 2004
Gibsons officiella motiv[redigera wikitext]:

”Det här är en film om kärlek, hopp, tro och förlåtelse. Han [Jesus] dog för hela mänskligheten, led för oss alla. Det är dags att gå tillbaka till detta grundläggande budskap. Världen har blivit galen. Vi skulle alla behöva lite mer kärlek, tro, hopp och förlåtelse.” [1]
”Det var jag som satte honom på korset. Mina synder placerade honom där.”

Så har det gått tre år sen vi kunde läsa i Svenska Kyrkan Tidning, att vissa blodiga psalmer borde bort. Som ett exempel nämndes:

”Guds rena lamm oskyldig
på korset för oss slaktad
Alltid befunnen tålig
fastän du var föraktad.
Vår synd du haver tagit och dödens makt nedslagit
Giv oss din frid o Jesus”

Är det så underligt, att jag efterlyst bibelundervisning från de teologiskt lärda/lärde? Är det så underligt, att en hyperkänslig människa inte ville gå och se filmen: ”The Passion of Christ”? Det fanns fler än jag, som inte ville ha bibeltexterna om Jesu sista vecka förstörda med blodig sadism visat på en filmduk.

Långfredagen är över för detta året. Idag gestaltas sista veckans bibeltexter på olika sätt i Smyrnakyrkan i Göteborg klockan 18 och även i morgon.

En musikal om veckan som förändrade världen

Tre år har gått sen en kvinnlig präst skakade om mina tankar om att det inget blodigt offer behövs. Visst vi gör så gott vi kan. Sen får Gud göra resten. Kan det vara tvärtom måntro?

”Om jag strävar aldrig så
räcker ej min kraft ändå
till att fylla helt din lag
Om jag gråter natt och dag
står dock syndens fläckar kvar
Blott i dig jag frälsning har.”

Ur psalmen: ”Klippa du som brast för mig…”

hunneberg”Hela vägen går han med mig…”

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: