Vart tog bibelstudiet vägen?

Det hände för väldigt många år sen att en kvinnlig präst försvarade de manliga prästerna med att de var de, som kunde mest i bibeln. De höll sig till bibelns ord. Det lät ju bra. Åren har gått och mina frågor blir fler och fler, när jag läser BloggarDag. Var finns denna bibelkunskap? Ser det inte ut som att ÄB är herden för fåren och två små lamm hade taget sig ut? Jag citerar BloggarDag:

Jag slutade skriva här, tryckte på publiceringsknappen och skyndade ut. Två av lammen hade tagit sig ur hagen och måste av den gode herden återföras till hjorden. Jag såg i denna händelse kanske inte ”God’s glory” men ”God’s call”. Vackert så. Hur det gick? Lammen är tillbaka och har fått en förmaning att inte göra så igen. Kanske Svenska kyrkans ärkebiskop skulle försöka fösa in PB i den stora flocken igen??

Visserligen är Uppenbarelsebokens budskap nästa obegripligt för den oinvigde men bildspråket finns om en god herde och en lejd. Den gode herden ger sitt liv för fåren men den lejde flyr i farans stund och lämnar fåren som ett byte. Summan av bildspråket blir att Jesus är både herden och lammet. Det behövs bibelförklaring till det felfria lammet, som måste offras! Det behövs bibelundervisning för att kunna ana blodets betydelse för försoning för våra synder!

”Guds rena lamm oskyldig
på korset för oss slaktad…”

När skall prästerna ta sin uppgift på allvar och undervisa om enda vägen att nå Gud? Eller skall detta snälla fortsätta, att det inte kan vara, som det står i bibeln? Har Jesus givit felaktig undervisning om enda vägen till Gud?

Förlåt att jag frågar. Om mannen är den ende, som får förkunna Guds ord varför inte göra det då?

Profetord till prästerskapet

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: