Hackers

Det var länge sen, som jag skrev om dataproblem. Det är som att det går att vänja sig vid symtomen. Ingen idé att oja sig. Går den i tjära liksom så närmar sig…Ja, lite likt kroppens symtom kan det ju vara. Så kommer rädslan. Är det dags nu igen? Skall den lägga av nu? Den är ju inte gammal! (Jag är ju inte gammal?) Det är väl inget tre år! Det är väl inget nu för tiden säger andra till mig om min ålder. Jojo. Kommer det ett anfall, så är det illa nog. Är ansvaret mitt, så blir det sju gånger värre. Hur kunde jag låta mig luras att öppna en fil? Svältande barn står det visst något om nu och lite hjälp till dem…

Det var redan år 1992, som jag hörde talas om virus i datasystemet och kopplade det till Skaparens goda program i lustgården en gång. Eva öppnade den filen:

”Skulle då Gud ha sagt…”

Adam gick på det och skyllde på Eva. Så har det fortsatt att fungera. Andreas på Facebook skyller inte på någon annan idag. Han skriver, att han öppnade en fil och fick ett farligt virus i sin datorn. Så smart av avsändaren att skriva om svältande barn! Ja, det är ju bara att knappa in bidrag på dessa små handdatorer nu för tiden. Som nästan alla tittar på utan att möta någons blick!

Jo, det tjatigt att få höra: ”Öppna aldrig en fil från en okänd!”
Men Skaparen var inte okänd för varken Eva eller Adam i lustgården. Han hade visat all skönhet för dem. Han hade erbjudit dem att äta av alla lustgårdens frukter. Det var ett överflöd att välja bland. Det var bara ett, som de skulle låta bli för att inte dö.

Öppna aldrig en fil på datorn från en okänd! Öppna gärna bibeln och ät av allt gott, som Skaparen bjuder på. Hela Skapelsen presenterar honom som god i varje blomma just nu och i alla träd. Om inte alla bin blivit förgiftade, så blir det frukt till hösten.

”Jag vill ge er liv och övernog.”

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Hackers”

    1. Gunilla, jag fick 7 – 8 mail varje dag till min E-post före jul. Har du öppnat ett mail från en okänd och fått din dator kraschad? När började de problemen? Hoppas att någon hjälper dig till en ny dator!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: