Kvinna varför gråter du?

En gång får vi ett namn på kvinnan som gråter.
”Hanna, varför gråter du? Är inte jag mer för dig än tio söner?”
(1 Samuelsboken kap 1)
I dagens budskap står det bara:
”Kvinna varför gråter du?”

En gång skapade Gud människan utan en kvinna i Edens lustgård. En gång skapade Gud människan Jesus utan en man genom Maria.
(Ur ett bibelstudium med pastor Jean-Erik Mårtensson fritt citerat ur minnet.)

Kan det vara så att det aldrig någonsin finns ett motsatsförhållande i Guds skapelse? Kan det vara så att Herren vet varför kvinnan gråter?
Gjorde det ont för kvinnan, som burit på en son, att behöva lämna tillbaka ”sonen” till Herren?
(Joh 19:25-26)

Som jag väntat på denna morgon! Vet du om kvinna, att han vet hur det känns, att lämna ifrån sig det man burit på i sitt liv? Du har rätt till dina känslor! Du får gråta och kanske du har en man, som ser din gråt och kan trösta. Det är tillåtet att vara kvinna och följa sin kärlek. Det är tillåtet, att se hur det ser ut för stunden utan att kunna fatta framtiden! (Lukas 23:55-, Luk 24, Joh 20:11- )

Det är tillåtet att uttrycka tillståndet på olika sätt och beskriva mörkret, som är kvar. Det är tillåtet att ana gryningen som kommer och beskriva den på det sättet. Ingen kan heller hindra en kvinna att tänka ut sitt sätt att visa Jesus sin kärlek. Att inte bli trodd är en annan verklighet. Män talar och kvinnor pratar.

Det är precis samma sanning som män och kvinnor skall förkunna.

Graven är tom. Han är inte där! Han lever och vi skall få leva med honom!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: