Ta tillbaka initiativet!

Ta tillbaka initiativet och berätta om Abraham, Isak och Jakob! Berätta om EN Gud och ETT folk! Berätta om Jesus, som var till före Abraham och såg hans dag!
Berätta om detta innerliga förhållande mellan far och son på vandringen upp till Moria berg!
Abraham lydde Gud i tro. Abrahams väg till Moria berg behövs ingen mer gång i världshistorien. Jesus har fullbordat allt.

1 Mos 22:4-5
Den tredje dagen fick Abraham se platsen på avstånd. Då sade han till tjänarna: ”Stanna här med åsnan, medan jag och pojken går dit bort för att tillbe. Sedan kommer vi tillbaka till er.

Idag är det Golgata som är platsen. Gud hade makt att uppenbara vad som skulle ske i framtiden genom Israels folks historia!

Ta tillbaka initiativet och förkunna försoningen! Låt försona er med Gud genom ett oskyldigt offer! Det är inte fler tolkningar vi behöver anpassningsbara efter den tid vi lever i!

Berätta om Abrahams tjänare, som lydde Herren, när det gäller en rätt hustru åt sonen! (Messias och Israel och Jesus och församlingen som brudgum och brud.)

Berätta om det innerliga förhållandet mellan far och son Jakob och Josef!
1 Mos 37:29-35
När Ruben kom tillbaka till brunnen upptäckte han att Josef inte var där. Då rev han sönder sina kläder och återvände till bröderna. ”Pojken är borta”, ropade han, ”vad skall jag ta mig till?”
Bröderna tog Josefs fotsida dräkt, slaktade en bock och doppade dräkten i blodet. Sedan skickade de dräkten till sin far och sade: ”Den här har vi hittat. Se efter om det är din sons dräkt.” Han såg på den och sade: ”Det är hans! Min son är uppäten av ett vilddjur, Josef är ihjälriven!” Och Jakob rev sönder sina kläder, han band säcktyg kring höfterna och sörjde sin son under lång tid. Alla hans söner och döttrar kom för att trösta honom, men han ville inte låta sig tröstas utan sade: ”Jag skall sörja min son tills jag själv stiger ner i dödsriket.” Så begrät hans far honom.

”Min Gud min Gud varför har du övergivit mig,” frågade Jesus på korset.

Jesus måste gå den vägen.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: