Grattis Prosten!

Året 1958 har vi gemensamt många av oss. Det är inget märkvärdigt med det. Det märkvärdiga är utveckligen av vår tro sen dess och inriktningen i livet.
Sofia Lilly Jönsson har länkat så många gånger till prästen Dag Sandahl, att jag börjat följa hans Blogg. Det fick bli Google för att fatta senaste innehållet.

Så grattis Johnny Hagberg!

”Påvlig orden till prosten Johnny Hagberg
Johnny Hagberg, kyrkoherde och prost i Järpås församling i Skara stift, har av Vatikanen tilldelats Gregorius den Stores orden för sitt mångåriga arbete inom Skara stifts historiska sällskap som står bakom utgivning av ett flertal böcker med medeltida tema. Två av böckerna har även fått plats i Vatikanbiblioteket, Skaramissalet och Horae de Domina (Vår frus tider). Johnny Hagberg var 1992 med och startade Skara stifts historiska sällskap som hittills har gett ut 41 volymer.
Den 15 februari kommer Johnny Hagberg att ta emot den påvliga utmärkelsen av den apostoliske nuntien i Sverige, ärkebiskop Emil Paul Tscherrig.
Läs mer i Katolskt magasin 3/2009.”

Om jag slutar att hamra kanske någon börjar lyssna på mig! Jasså! Jag har bara skrivit helt sakligt att kyrka och församling har samma ord i grekiskan. Sen broderade jag ut texten i en annan blogg att två kyrkor i sten kan inte bli en kyrka i sten. Om en kyrka i trä rivs finns bara en kyrka i sten kvar i bygden att fira gudstjänst i. Detta kan Prosten Johnny Hagberg och vet att Åsaka och Björke måste slås ihop till en enda församling.

Grattis Johnny Hagberg som under alla år respekterat prästen Ulla Welén som kvinna och förkunnare! För det har du väl gjort?

Vi har fått försoningens ämbete

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Grattis Prosten!”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: