Mr. Facebook

Mr.Facebook är helt suverän och jobbar snabbt och effektivt. Jag ville höja min status något som sagt och fyllde i namn på en kyrkoherde. Genast tog Mr. Facebook fram foton på två kyrkoherdar och visade vid sidan av ordväxlingarna. Jag känner ingen av dem. Det är bara att klicka sig fram och söka vänner på nätet. En kvinnlig präst har civilkurage och svarar mig inte alls på min vänförfrågan.

I morse ville inte alls Mr.Facebook ha med mina minnen trots att jag bekände mitt häftiga temperament. Min kommentar kanske har gått till Granskningsnämnden. Eller till DO, om man får diskriminera sig själv. För det gjorde jag. Och jag skäms över mitt häftiga humör.

Å andra sidan anser jag fortfarande 10 år senare att en logotyp står för något. Fortfarande anser jag, att SKU skall vara underordnade Svenska Kyrkans lära och trosbekännelse. Fortfarande anser jag, att var och en inte kan ha sin egen teologi.

”Storbror ser dig!” Vad är det jämfört med Mr.Facebooks tidslinje? Håll gärna reda på min tid och årtal för det är jag dålig på när det gäller foton. Fast först borde väl jag ha gett en uppgift, som går att lagra?

Min Gud lagrar inte mina synder. De förlåter han och gör mig rättfärdig redan här. På bibelsajten hade vi en intressant debatt (före år 2004 då debattmöjligheterna stängdes av) om att tvätta sina kläder och göra dem rena i lammets blod. Det är minsann inga herrnhutare, som hittat på att man kan hålla sina kläder rena under livsvandringen! Problemet då var i vilken grundtext orden finns med.

Återkommer med rätt stavning där det behövs.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: