hbtqrfsu

Med facit i hand, så upplever jag att Svenska Kyrkans Unga (SKU) seglade under falsk flagg år 2000. Det var lovvärt, att passa på och presentera nya bibelöversättningen B2000 för unga 12 – 20 år på ett modernt sätt på deras villkor. http://www.bibelsajten.nu fick inte första pris men blev nämd som en av de bästa för unga människor.

Senare var jag med och förstörde detta lovvärda initiativ och möjligheten till debatter. Innan dess tog jag hem alla uppsatser om homosex och köpte boken:”Blott i det öppna”. Jag lärde mig mycket om länkar. Det fanns inga länkar till några bra bibelstudier. Behöver 12 åringar debattera om homosexuella skall få skaffa barn? Kan de inte få vara barn den korta perioden?
Som sagt: Jag fattar trögt och år 2004 blev jag avstängd från debatterna trots att det bara var i avdelningen ”Bibeltolkning” jag ville vara.
Nu citerar jag mig själv från den tiden:

”För mig är bibeln NU, DÅ och FRAMTID.
Då år 1967 läste jag, att Nehemja grät, när han hörde om tillståndet i Jerusalem. Han kopplade tillståndet i Jerusalem till sin egen synd.
DÅ under fångenskapen i Babel studerade Esra skrifterna och såg orsak och verkan och innan fångenskapen i Babel hade Jeremia önskat, att hans huvud varit som en vattenbrunn, så att han kunnat gråta över sitt folks elände – gråta över de slagna.

Då år 2000 fick jag lära mig, att bibelberättelserna skall ifrågasättas kritiskt. Det profetiska orden är inte profetiskt uttalade utan efterkonstruktion, när allt var över. Under 2 års tids har denna demontering av Guds ord fortsatt.
Nu skall vi tala om nöden och inte nåden. Jakobs brunn ligger fortfarande på Västbanken nära det jordstycke, som Jakob gav åt sin son Josef. Jakobs brunn är fortfarande djup. Dotan ligger inte så många kilometer/mil väster om och där brunnen var torr och Josef skulle förgöras av sina bröder.

För mig är bibeln NU. Jesus samtalar fortfarande med människor och kan allas vårt förflutna. Han presenterar sig fortfarande på samma sätt som för kvinnan, när hon frågade: ”Det är jag. (Det är JAG ÄR” enl. grundtexten) Joh 4:26
”Fem män har du haft och den du nu har är inte din man.”
För mig är bibeln DÅ och NU. Humanisterna lär att alla religioner har lika värde. Herren är den ENDE guden.
Det är inte grymhet av Herren, att säga ifrån att göra slut med de andra. Esra kap 10 Jfr 2 Kung 17:24

Jesus är Guds son. En muslim som uttalar den sanningen är dödsdömd. I Sverige är det viktigare med dialog, än att veta vem Jesus Guds son är. JAG ÄR var i den brinnande busken och samme JAG ÄR var i Getsemane, när soldaterna frågade efter vem som var Jesus. (Joh 18:5) Äntligen får vi se de orden från grundtexten! ”Det är JAG ÄR” är inte jämförbart med att läsa: ”Det är jag.”
JAG ÄR är inte samma Gud som Allah.

Vi behöver inte bygga upp några murar i Jerusalem. Däremot måste kunskapen om FRÄLSNING byggas upp.
”Vattnet stod som en mur till höger och vänster om dem, så frälste Herren på den dagen….”
2 Mos 14:29

Det är inte sagor och myter det som står i bibeln! Det höll DÅ. Det håller NU och det håller i FRAMTIDEN.
År 1989 fick jag veta av tre olika att jag måste läsa Marinne Fredrikssons Evas bok, Kain o.s.v.
Motiveringen var, att man förstod bibeln bättre sen.
Det jag förstod var, att det är fritt fram att förvränga bibelsanningar hur som helst. En förförisk psykologisering av bibelsammanhang i romanform.
Kain kände sig fri, när han mördat Abel, skriver hon och längre fram:
”Men Gud var stum som alltid”

Jämför detta med Herrens samtal med Kain innan mordet var ett faktum.
Synden börjar i tankarna. I Sverige finns ingen synd.
Bibeln säger, att det börjar med lite avundsjuka, lite bitterhet……
Det är väl inte så farligt!
Jag vill ha bibeln, som det står. Jag behöver någon att skylla på! Jag behöver en syndabock och Jesu Guds sons blod, som renar från all synd.”

Slut citat

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “hbtqrfsu”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: