Liberalteologi

Läs artikeln här

Det var allt för idag! Mitt tjat om vad liberalteologi är började i och med debatten i bibelsajten för unga mellan 12 – 20+. Den nya bibelöversättningen hade kommit ut och de lärde drabbade samman utan att jag begrep något. Till slut fick jag ett namn på en teolog i Tyskland Rudolf Bultmann. (Bibelns texter måste tolkas till vår tid…) Dessutom fick jag förslag på boken av C.S.Lewis:
”Sila mygg och svälja kameler”, där Lewis gick emot Rudolf Bultmann.

Bäst för mig var att ha en svensk namnkunnig, som berättade tydligt var han står: Dr.Sven Rechmann i förordet till boken:
”I väntan på Messias”

(Även en blind höna hittar ett korn. Jag är nöjd och borde göra ett blogguppehåll. Som sagt i ”Bröderna Lejonhjärta” kommer det fram hur genomsyrad av bibelkunskap sagoboksförfattaren Astrid Lindgren är/var. Men som professor Karl-Gustaf Hildebrand skrev i inledningen till provöversättningen av Första Moseboken Ordspråksboken & Jeremia:
”…det är sannerligen inte bara sagor det rör sig om.”På somliga punkter kanske den stilen passat bra men då hade det blivit en förfalskning enligt honom.
Kampen mellan himmel och helvete är ju verklig till exempel och borde förkunnas som det och inget annat.)

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: