Josefs drömmar

Josef har betytt så mycket i mitt liv som föredöme i alla olika situationer. En annan dag skall jag berätta om vad en kvinna betytt som föredöme i mitt liv och med mitt temperament.
Josef var ett med sin fars vilja och Herrens. När Jakob ville, att Josef skulle gå för att se hur hans bröder hade det svarade Josef: Ja, jag vill gå.
Den vandringen har många med mig följt. Den är tidlös. Avundsjukan som bröderna visade är tidlös inte bara svensk.

1 Mos 37:5-11
”En gång hade Josef en dröm. När han berättade den för sina bröder blev deras hat ännu starkare. ”Hör vad jag har drömt”, sade han. ”Vi var ute på åkern och band kärvar, och min kärve reste sig och stod upprätt och era kärvar ställde sig i en ring och bugade sig för min kärve.” Då sade bröderna: ”Skall du bli kung över oss? Skall du härska över oss?” Och deras hat blev ännu starkare på grund av hans drömmar och hans prat.
Sedan hade han en annan dröm som han berättade för sina bröder. ”Jag har haft en dröm igen”, sade han. ”Jag drömde att solen och månen och elva stjärnor bugade sig för mig.” Men när han berättade detta för sin far och sina bröder tillrättavisade fadern honom: ”Vad är det för en dröm! Skall vi komma och buga oss till jorden för dig, jag och din mor och dina bröder?” Bröderna retade sig på honom, men hans far kunde inte glömma vad han hade sagt.”
Bibel 2000

Det som är profeterat om Jesus i Gamla Testamentets texter uppfyllde Jesus. Josefs far Jakob hade också en dröm, som gick i uppfyllelse.

Drömmen som gick i uppfyllelse

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: