Om du tiger….

Nej, man skall inte ta ett mannakorn utan läsa hela sammanhangen. Men nu blev det så ändå Ester kapitel 4 och vers 14 häromdagen:
”Tiger du i detta ögonblick kommer befrielse och räddning för judarna från något annat håll men du och din fars familj skall gå under.” Bibel 2000

Det ger en association till Jesu ord:
– Några fariseer i folkmassan sade då till honom (Jesus): ”Mästare, säg åt dessa att sluta. Han svarade dem: ”Jag säger er, att om de tiger kommer stenarna att ropa.” Lukas kap 19:39-40

Det ger vidare association till min hembygds kyrkogård, där jag hittade fyra gravstenar, som hade bibelhänvisning till Jesu försoningsgärning på korset. (Nu är de oläsliga).
För så är det. Man glider inte in i himlen på ett bananskal efter döden. Det gäller att veta vem man tror på och vad han lovat. Det slog mig samtidigt, att flera sprängda bergväggar hade några ord om Jesus. Det var år 1999, som jag gjorde denna koppling. Om ingen inklusive mig själv berättar om var räddningen finns, så kommer budskapet att stå på stenarna. Och det är fult i naturen.

Esters bok i bibeln är historia för det judiska folket och en mycket, mycket djupare undervisning i förebilder för den som tror på hela bibelns sammanhang. Jesus är kungars kung och vi får komma inför honom med vår önskan och begäran.

”Släpp min son, så att han kan hålla gudstjänst åt mig.” 2 Mos 4

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: