Nittioett år

Hon är åttiosju år nu och maken åttioåtta och ”kan du tro”, sa hon igår, ”jag mötte Eva häromdan med sin rollator på ett övergångsställe. Vi backade, så vi fick prata.”
Det är ju Eva, som jag frågat så många gånger efter och vill träffa! Kan någon fatta detta, att då är det bråttom om någon är över nittio år och lever och är klar i huvudet!
Kan någon fatta, att jag håller på med historieskrivning och dessa levande lexikon inte finns länge till? Eller också tappar lite minne eller också tappar jag intresset för sjukvård….

Det är inte de friska, som behöver läkare utan de sjuka, sa Jesus.
Samariterhem är uppkallade efter en barmhärtig samarier till skillnad från en präst och en levit i en liknelse av Jesus, som gick förbi en blödande, slagen man utan att hjälpa. De liknelser, som Jesus tog var mustiga, irriterande och bet och biter sig fast som kardborrar. Lukas kap 10

Jag är fortfarande intresserad av sjukvård och skäms inte över detta! En dag skall jag kanske få hålla föredrag om skamliga sjukdomar och mindre skamliga och få möta sjukvårdspersonal. Det ser jag fram emot. Det är på regeringens uppdrag som ambassadör.

Hon som är nittioett år och lever och är fullt klar i huvudet var en perfekt sköterska på ett av landets sinnessjukhus år 1956. Hon vakade natten den 5 september till den 6 och jag glömmer det aldrig!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: