Psykotisk….

Det är söndagsmorgon och jag skall inte gå på gudstjänsten. Det får vilja mycket till innan jag avstår från den. Idag har det blivit en krock. Det är Mors dag och en grupp ambassadörer från Inre rum och NSPHiG (Nationell samverkan för psykisk hälsa i Göteborg) har förberett en satsning med information om psykisk ohälsa. Så en mamma Linda Swamp skall föreläsa tillsammans med sin dotter om att leva med panikångest från och till eller till och från under samma tid. De har gått ut, som det heter. De (vi) går ut till allmänheten med information om psykiskt ohälsa. Föreläsningen är kl 12 på Mellangatan 1 i Göteborg. Det gäller att få till en attitydförändring till många, som drabbats av psykisk ohälsa.

Det är morgon och min bästa tid och Paulus har redan gett en fingervisning om att vara fri och obunden. Som om han gjorde, som han ville sen! Nej, han blev allas slav och tjänade genom att dela med av vad han själv fått av kunskap om Kristus. Lite att fundera över i dagens hirearkier med chefer med stora inkomster å ena sidan och utförsäkrade, arbetslösa och kanske sjuka å andra sidan.

Det är morgon och min hjärna har redan hunnit analysera och sortera hela livets vilja bakåt i tiden och framåt. Vad är det jag vill? Vad är det jag vill ha sagt? Skall det bara missuppfattas eller kommer någon att fatta?

Märkligt – då sorterar datorn detta vad jag vill ha sagt och någon sökte på ”psykotisk efter två månader…” igår. Är det detta som är intressant hur sjuk jag varit i 20 årsåldern? När jag sen tittar till höger och ser på raden ”Mest lästa inlägg” så blir jag glad. Vem har sammanställt den raden av gamla inlägg? Vem hittade ett inlägg om nermontering av bibeln och satte det tillsammans med allt jag vill visa på i Jesu släktregister?

Mest lästa inlägg
•Släktforskning
•Summan av delarna
•Vad är friskt och vad är sjukt?
•Jakobs tolv söner
•Min kartbok
•En vit sten

Vilken aha-upplevelse! Detta är ju precis vad jag vill ha sagt! Trots att jag varit svag och sjuklig mest hela livet, som jag känner det, så är jag medlem i Jesu stora släkt. Där är det en väldans blandling av lyckade och mindre lyckade människor i den släkten. Paulus tyckte, att han som apostel var att likna vid ett ofullgånget foster – det allra mest ofullkomliga, ynkliga. Han hade förföljt Guds församling och varit nära att dö i sitt sätt att tänka och hata. Så kom den uppståndne Jesus och bromsade hans framfart. Skakade om honom rejält. Satte honom på plats och började om…..

Det är söndagsmorgon. Vilket budskap Paulus ger oss fortfarande! Den uppståndne Jesus börjar om med oss – tar bort ett felaktigt tankesystem med hat och fyller oss med liv och framtidstro!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: