Gnällspikar

Det finns gnällspikar i den församling, som jag tillhör. Och jag tillhör. (Det var väl ändå inget syftningsfel?) De är dom, som bara klagar på än det ena och än det andra. Dom har blivit gamla och gaggiga. Och jag får naturligtvis skylla mig själv, som blev det och inte kan engelska.

”Tala för dig själv du,” får jag höra.

Ja, visst skall jag göra det. Jag får skylla mig själv, som blivit så gammal och bara klagar över att jag minns hur det var förut. Minns inte någon annan det hur det var att få sjunga en sång av Lina Sandell i gudstjänsten till orgel? Minns ingen mer än jag, hur melodin går till psalmen/sången:

”Jag har beslutat att följa Jesus och aldrig mer tillbaka gå… Jag följer korset och lämnar världen…”

Visst , jag får skylla mig själv, som blivit så gammal och en gnällspik. Det var Hillsong, som bytt ut melodin och introducerat den i församlingen, som jag tillhör. Detta fattade jag igår i reprisen av deras gudstjänst och jag vill inte vara en gnällspik. Utan fortsätta vara lite charmig och med mitt pastorsfjäsk. I den församling som jag får tillhöra…

Även om jag närmar mig åttio, så fattar jag, att det skall vara rörliga färger nu som sveper över estraden, där unga hoppar och dansar.

Jag är inte avundsjuk bara lite rörelsehindrad. Annars gillar jag färger och glädjeskutt.

Men inte teater. Verkligheten finns hos Kristus.

Annas orgel028

Lite nostalgi bara. Syskonbarnen Anna, Ulrika och Ninnie vid sin farmor Annas orgel.

Linnea John, Anna o Simon 016

Och så nästa generation med andra instrument. Storebrors barnbarn Linnea, John, Anna och Simon.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “Gnällspikar”

  1. Hej Gunnel! ooglade på något och så råkade jag snubbla över din blogg igen. Roligt att se att du är så aktiv!

    1. Hej Sofia! Jag tänkte på dig så klart, när jag satte in fotot på mor Annas orgel. Blixtsnabbt for alla dina bloggposter genom hjärnan om stoppet för dig i Svenska Kyrkan – en orgel (sic). Oj, vad jag saknar dig! Det var genom din blogglista jag kom till Dag Sandahl och Judith Fagrell och Miriam…
      Jo, jag är aktiv eller snarare stressad av att det knappast finns någon bibelkunskap kvar. Önskar att de manliga prästerna skulle ägna sig åt sin uppgift då.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: