Alla vägar bär inte till Rom

 

Den 2 augusti 2012 skrev jag bloggen: ”Grattis prosten!”

grattis Johnny Hagberg!

”Påvlig orden till prosten Johnny Hagberg
Johnny Hagberg, kyrkoherde och prost i Järpås församling i Skara stift, har av Vatikanen tilldelats Gregorius den Stores orden för sitt mångåriga arbete inom Skara stifts historiska sällskap som står bakom utgivning av ett flertal böcker med medeltida tema. Två av böckerna har även fått plats i Vatikanbiblioteket, Skaramissalet och Horae de Domina (Vår frus tider). Johnny Hagberg var 1992 med och startade Skara stifts historiska sällskap som hittills har gett ut 41 volymer.
Den 15 februari kommer Johnny Hagberg att ta emot den påvliga utmärkelsen av den apostoliske nuntien i Sverige, ärkebiskop Emil Paul Tscherrig.
Läs mer i Katolskt magasin 3/2009.”

Anders Gunnarssons väg till Rom får inte samma stora konsekvenser, som det blev efter pastor Ulf Ekmans långa väg till Rom. Och inte heller efter andras noggranna studier och väg dit.

Om vi inte skall gå alldeles vilse, är det dags att ta fram kartan över bibliska städer och orter. Det skulle finnas sex fristäder strategiskt placerade, så att den jagade hann fram undan blodshämnaren. Vägen dit skulle hållas i ordning för att underlätta flykten undan döden som straff. Det är dags att studera bibeln och sammanhangen! Det är dags att hjälpa de jagade att hitta VÄGEN.

(4 Mos kap 35 och 5 Mose kap 19)

Vägen till Rom behöver inte hållas i ordning. Ingen kan städa i luftrummet även om det bara är en timmas flygresa dit. Vägen till korset behöver hållas i bättre ordning, hur nära den än finns oss!

Det är bara den som blivit slagen och sargad, som kan och har rätten att ge försoning och förlåtelse.

(Tack Niklas Piensoho för en bra predikan på Hönökonferensen ett år för länge sen om varför Jesus måste dö för oss.)

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: