Öppet svar till mother…

”Jag kan för lite om Kristendom för att förstå varför du ser fram emot Domsöndagen. Berätta vad Domsöndagen är!”

Så frågade du Madelein – mother to three boys and three girls

Du gav mig löfte om betänketid och att jag får sätta in ett av dina fina fotografier. Först berättar jag hur vi träffades och varför och vad vi har gemensamt. Du var kursledare för blivande attitydambassadörer inom (H)järnkoll. Du stod där framme inför oss kursdeltagare höggravid lektion efter lektion utan att tröttna. Sen började jag vänta på detta barn men det var tre veckor kvar. Då tyckte jag det var länge att vänta tre veckor för att få se en baby.
Du var glad och förväntansfull fast det var det sjätte barnet. Bara en gång under kursdagarna visade du besvikelse eller frustation. En M-politiker i Skåne hade beklagat, att det inte var aktuellt med steriliseringar längre i Sverige. Vissa barn kostar samhället lite extra pengar.

Jaha. Därför ser jag fram mot domsöndagen enkelt uttryckt. Då söndagen före glädjens högtid advent (ankomst) är det tänkt med lite ransakan. Var befinner jag mig i förhållande till Gud och framtiden? Är det något som behöver göras upp?
”Kom låt oss gå tillrätta med varandra, säger Herren. Om era synder är blodröda kan de bli snövita.” Citat fritt ur minnet. Ett samtal där båda talar till varandra. Bibeln visar gång på gång att människan får komma med sitt först hur negativt den än är. Sen talar han. Ingen tvingas att ta råd ens.

När du var med ditt första barn vände livet för dig, om jag fattat dig rätt. Du sa ”ja” till livet inom dig och tog ditt ansvar. Vad jag förstår så har inte ens sjätte barnet varit en cellklump, som går att skrapa bort – eller än värre borde skrapas bort. Därför blev jag så glad, när jag mötte dig. Ett barn och ”ja” till livet oavsett vilka besvär det skulle innebära.

Vi fick en ny arbetsmarknadsminister, som sagt ”JA TILL LIVET” och det blev ett fasans rabalder i tidningar. Kunde hon verkligen få vara politiker i regeringen och i Högern dessutom?
”Moderata politikern Elisabeth Svantesson är alliansregeringens nya arbetsmarknadsminister. Hon har tidigare varit engagerad i den abortkritiska rörelsen ”Ja till livet”.”
Därför behöver vi en domsöndag med de föreslagna bibeltexterna om ett möte med Gud här och nu! (Inom Pingströrelsen följer inte förkunnarna de föreslagna texterna och inte inom Evangeliska Frikyrkan.)

Du har sagt ”Ja” till livet och fjärde barnet har fyllt 10 år. Det är en personlighet som ingen i familjen vill vara utan. Man och hustru tillhör varandra skriver Paulus. Enligt bibeln är det Gud, som skapar i kvinnans moderliv. Det står om en möjlighet i mannens kropp till en son många generationer framåt i tiden. Det kan ingen förneka. Sätter jag in ett foto på två små pojkar i min släkt så är den ene morfar nu och den andra farfar. Det var en möjlighet redan när de bara var barn om framtiden.

Jörgen och Mathilda den vildaVem tänkte i en cellklump? Nu är hon 10 år! Grattis!

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Öppet svar till mother…”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: