Evangelium är en Guds kraft till frälsning

Helt ärligt så försöker jag förstå vad de lärde skriver. För många år sen lånade jag en av KG Hammars böcker om kärlek. Det var från Johannesevangeliet, om jag inte minns fel.
Helt ärligt har jag skrivit, att jag inte förstått vissa artiklar eller många skrivna i bloggen ”Fjärde väggen”.
Nu har nummer tre av ”Tidskriften Evangelium” kommit ut. Det är en grupp inom Svenska Kyrkan, som vill förnyelse och ge motvikt till en annan nättidning Seglora tankesmedja. Redaktör är Sofia Lilly Jönsson ”Fjärde väggen”.

Ja, om KG Hammar förre ärkebiskopen har skrivit om Emil Gustafson eller rättare sagt om en doktorsavhandling om Emil Gustafson av Joel Halldorf, så borde ju jag fatta texten. Eller hur? Jag har ju vuxit upp med Emil Gustafsons sånger och spelat och sjungit dem! Finns det inte något som heter kontext? Var finns den?

Som jag ser det finns den i bibeln. Där har Emil Gustafson hämtat allt sitt material och inte på något universitet.

”Som Aron stilla tiger vid Herrens hårda slag
och sig på nytt inviger att vörda Herrens lag
så skall du o mitt hjärta, i vördnad för hans bud
också uti din smärta tillbedja Herren Gud.”

Det är vers nr 4. De övriga verserna i denna sång innehåller också bara bibelhänvisningar.
Aron var präst av Levi stam. Fortfarande år 2013 skall rabbiner och diakoner veta, att de kommer från den stammen. Enligt en rabbin i synagogan i Göteborg, som jag frågat om släktforskning. (För övriga judar är det en omöjlighet.) Detta är ett under bara det! Vem har skapat Israel?

Spännande spiritualitetsstudie av KG Hammar

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

4 reaktioner till “Evangelium är en Guds kraft till frälsning”

  1. Väckelsens prisGud är skaparen, han är livets begynnare. Han är den som ger liv, men det finns ett pris som måste betalas av människan. Väckelser kommer endast på ett sätt, på Guds sätt. Detta Herrens sätt i varje givet sammanhang offervillighetens sätt. Ef 5:1-2. Det pris som måste betalas består i villighet att lära sig att leva med självuppoffrandet som utgångspunkt, att leva med prästsinne. Korsets centrala roll och dess tillämpning i gemenskap, i konflikt, i samvaro och i samspelens sammanbrott kan aldrig hävdas nog starkt, ej heller kan dess roll överskattas. Detta är Guds ständigt återkommande börda: ”O, att mitt folk ville lyssna och förstå, ta fasta på och helas genom Sonens evangelium – min älskade Son – förvandlade, förnyade, och stärkta genom att betrakta hans fullständiga lydnad intill döden för att därigenom föra in liv”.

  2. Frälsning är inte bara ord ,men kraftren av Gud
    att få leva med den Heliga Anden kraft är fröjd och välsignelse och framgång in mörket och Herren vill ,att alla skall bli frälsta in Jesus blod skull.Så stor inspsiration är att vinna folk till Herren och ger hoppet till många ,tack med välsignelse ,keijo söödertälje

    1. Tack också för denna kommentar! Tillsammans kan vi rekommendera vad profeterna och apostlarna förkunnat genom den helige Ande.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: