Kyrkans fall

Varje dag bestämmer jag mig för att inte läsa Dag Sandahls blogg längre. Det räcker nu med kyrkofullmäktigevalet. Ändå läste jag igen och konstaterar, att så var det nämligen dubbla budskap för 12 åringarna i http://www.bibelsajten.nu från början. Det var RFSU, som styrde utbudet illa dolt. Lika illa dold var min vrede över förförelsen. Jag blev avstängd år 2004. Nu är det bara att läsa om den förvrängda bilden av simborgarmärket.
”Sex med vem och när” hette en debattråd, om jag inte minns fel. En annan hette.
”Skall homosexuella få adoptera barn?”
Detta var en bibelsajt för åldrarna mellan 12 till 20+
Var det rätt frågor i deras tid?

Idag är det Jungfru Marie bebådelsedag. Det innebär, att det är 9 månader kvar till jul. Detta innebär, att vi har full frihet att tolka bort hela kyrkans trosgrund, om det inte går att tro på vad skrifterna förkunnar. Det går att tolka på ett annat sätt och skapa en annan gudsbild i det egna huvudet! För en gudsbild skapar vi oss sägs det. Och en religion behöver vi. Nu vill även ateisterna ha en liknande kyrkobyggnad för sin otro.

Jag för min del är glad i kartor och vill veta var jag är. Så jag fick en länk. Bilden på stupet utmed klippan finns ju kvar två bloggar bort. Klippan kan också tolkas olika. Menade Jesus att församlingen skulle ha Petrus som klippa eller menade Jesus, att han själv är klippan som Petrus och alla efter honom skall bygga på? Ja, det får exegeterna tvista om i Rom.
Nu är det evangelium om Jesus som gäller och vandringen med honom genom de första kapitlen i Johannesevangeliet. Det är märkligt så ofta det står, att han kom från fadern i himlen till oss! Läs själv utan att hitta något om jungfrufödelse och vad vetenskapen säger.

Karta över vandringsområdet ”I Jesu fotspår”

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: