Trådlöst

”Du behöver inte begripa allt!”

Så skrev han till mig angående alla mina frågor om bokstavskombinationer.
Om projektet bara skulle vara till och med år 2011, så var det bråttom för min del. Jag kom ju inte med förrän slutet av år 2010 och var redan då för gammal. Det gäller en attitydförändring till psykiskt sjuka eller till de som har ett neuropsykiatriskt handikapp. Och jag bland många andra har blivit utbildad till attitydambassadör. Självklart att jag skulle vilja lära mig mera.

Får vi gamla bara tid på oss, så fattar vi också. En dag hade jag besök av en f.d. kollega 75 år gammal, som inte ens har dator! Se och notera. Men hon har mobil och är med de andra på bussen, som stör medpassagerarna med telefonsamtal!

Nu skall det bli trådlöst här i huset utan att jag fattar hur det skall gå till. Så jag får väl ta nattens timmar till hjälp att tänka. Trådlöst har jag alltid haft på ett annat sätt. Det finns många, som inget begriper av den förbindelsen genom tak och väggar upp genom rymden. Ordlösa suckar eller bara ett enda konstaterade: Gud – min Gud!

”Fattar inte hur intelligenta människor kan tro på en gud!”
Så skrev en kvinna i ett mail angående min bok: ”Pat. är frisk och pigg för övrigt”.
En annan skrev, att hon var ateist men fattade, att min tro hjälpt mig genom allt.
Nu skall det bli trådlöst på fysiskt sätt utan att jag fattar hur detta skall gå till. Jag behöver tydligen inte fatta allt. Det fungerar ändå. Snart men inte ännu.

Dagens löfte är, som jag läser mitt i natten:
Neh 2:20
Men jag gav dem svar på tal: ”Himlens Gud skall ge oss framgång. Nu börjar vi, hans tjänare, att bygga. Varken lag eller hävd ger er någon rätt till Jerusalem.”

”Jag fattar inte bibelverserna skrev en tredje.” Då vet inte jag, var jag skall börja att förklara. Det ofattbara är så enkelt att ett barn begriper det. För barnen är det så självklart, om ingen vuxen förstör deras förbindelse med himlen och Gud. Barnen har alltid haft en trådlös förbindelse.

Det är natt och har varit bloggtorka länge. Det fattas ord. Det fattas lust att skriva en Blogg. Här skall bli trådlöst. Det har alltid varit trådlöst här.

”Ringaste barn som beder
lever oändligt tryggt,
mäktar långt mer än hjälten
som starkaste fästen byggt.
Måtte vi aldrig glömma,
var vi i världen går,
att till Guds eget hjärta
den bedjandes suckar når.”

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: