En relation med bibeln

Summan av alla debatter blir i alla fall, om det går att förena Mammon med Gud. Som jag upplever min läsning. Har en afrikansk kyrka möjlighet att bryta samarbetet med den mäktiga Svenska Kyrkan? Hur skall det då gå med uteblivet ekonomiskt bidrag? Vi är rika i Sverige. De är så fattiga i Etiopien… Tänk, om det är så att vi är fattiga inför Gud och de är rika?Tänk, om grundvalarna skakar! Tänk, om det är så att det inte går längre att leda en kyrka utan hänsyn till hans eget sammanlagda ord?

Jag trodde inte allt tal om polygami som nästa steg, när det var debatt om enkönade äktenskap. Nu ekar det i huvudet att vuxna personer kan ta eget ansvar för sina relationer. Det skall inte varken kyrkan eller staten lägga sig i.

Kan man ha en relation till Gud i Kyrkan men inte till hans ord? Det är inte ens intellektuella tankar. Det är flum och inget annat. Början på slutet. Vi människor blir aldrig någonsin tvingade att läsa bibeln och lyssna in Herrens röst. Vi får gå vilken väg vi vill och dra med andra också. Det är bara att läsa på hur det gick för Nordriket och sen Sydriket i Israel före fångenskapen. Inga varningar hjälpte och till slut tog Herren bort sin hand över landet – prisgav dem åt fienden.

”Etiopiskt beslut bör inte förvåna någon” Läs Elisabeth Sandlunds Ledare i tidningen Dagen

Inget är heligt längre i Sverige?

Lyssna till förkunnelse från Smyrna

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “En relation med bibeln”

  1. Ja, Gunnel det är allvarligt ”skarpt läge” för vår kyrka,och ja g kan inte låta bli att tänka på texten i Matt 18:6 om den som förleder den som tror!
    Herre, till vem ska vi gå?

    1. Bra att du vill vara med på min Blogg, Marie. Det har inte gått på en dag för mig att fatta innebörden av ”Kyrkan” som Kristi kropp oavsett kyrkotraditioner. ”Prästen” är en del i den kroppen men inte huvud för församlingen och nådegåvorna till varandras tjänst delar den helige Ande ut fortfarande.
      Vi kan ha förtroende för den helige Ande ledning!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: