Guds sanning eller Min sanning

En stilla undran på morgonkvisten vart redaktörerna på Svensk television vill komma med ”Min sanning” de två sista programmen.
KG Hammar var ändå Svenska Kyrkans högste chef tillförordnad när staten och Kyrkan hörde ihop men som skulle skiljas. Finns det ett samband mellan KG Hammars formella makt och informella på grund av att staten och Kyrkan inte tänker på samma sätt?
Är det tillåtet att analysera hans så kallade flum? Är det tillåtet att lyssna igen och igen på hans skillnad mellan relationen till Gud och hans relation till bibeln?

”Min Sanning” igår kväll handlade om damfotboll, som det mest naturliga i hela livet. Har de två programmen en naturlig koppling? Och vad blir nästa ”Min sanning”, att vi alla är en neutral massa individer med egna personliga mål?

Nu är det som det är och jag har också varit tonåring och bara haft killar att leka med och sparka boll. De svor jämt, så min mamma ville inte, att jag skulle vara med dem. Hon ansåg, att jag blev påverkad. Jag förnekade detta men en dag svor jag till i alldeles fel sällskap -min granne som senare blev präst.

Ja, jag hade en relation till Gud privat bland dessa svärande pojkar. Jag hade också en relation till mitt nya testamente. En dag i skolan blev en lärare mycket irriterad på mig men jag försvarade mig. Följden blev att jag skulle få sänkt ordningsbetyg för min pratighet. Jag hade ju bara försvarat en annan elev, som hade rätt.

Där i bänken grät jag stilla och öppnade mitt testamente, så fort jag kom hem. Bara i den meningen att få tröst i hur rätt jag handlat. Jag fick ingen tröst men däremot en egen relation till Guds ord. Han visste hur min skoldag varit! Han visste, att jag vågat försvara en annan elev!
Vad gav han mig för tröst då? Ingen alls. Där i den stunden fick jag respekt för att Gud vet mer än jag om min envishet att vilja ha rätt. Jag fick respekt för, att han kunde visa på rätt vers i exakt rätt situation. Min Gudsrelation är inte fyrkantig! Det är mer jag i så fall.

Jag tror inte ett dugg på att kunna ha en relation till Gud och inte till hans ord. Där sitter allt lite flum!

Min sanning med KG Hammar

Min sanning med världens bästa förbundskapten i damfotboll

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

En tanke på “Guds sanning eller Min sanning”

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: