Tyst mobbning

Om jag förstått rätt så finns det många olika sätt att mobba på nätet. Genom att hoppa över någons inlägg konsekvent till exempel. Negligera. Eller ta ett ord ur inlägget och dra iväg åt ett annat håll…
Jag trodde, att jag var mobbad för att jag är kvinna och outbildad inom ämnet teologi och exegetik. Stefan Swärd får hur många kommentarer som helst på sina inlägg. Intressanta sådana. Så la jag mig i igen och det kom ingen mer kommentar bara en förklaring:

”Gunnel, din insikt är ett besvärande moment, då blir det inte så många kommentarer.Ingen vill väl bekräfta att det som diskuteras nu redan är diskuterat för inte mer 12-13 år sedan?
Det är ungefär som när Stefan skriver om tillämpad teologi, dvs te och logi, pannkakor och förbön, det är de inläggen som berättar om människomöten, framgångar i Gudsriket som ger minst kommentarer.”

När jag skrev om Jobs vänner så nämnde jag tre namn på kända kvinnor. De har alla skrivit hur mycket bra som helst men just i mitt personliga gamla trauma har deras ord inte varit någon tröst. Jag har likt Job hållit fast vid att min Förlossare lever och blivit upprättad.
Där är jag nu.

När förhänget i templet brast uppifrån och ända ner var när Jesus fullbordat sitt verk här nere på jorden och gav upp andan. ”Fader i dina händer befaller jag min ande.”
Varpen till detta förhänge hade Herren själv satt upp och olika människor under olika tider fick väva sina inslag i tro och lydnad. Tills vägen till Gud och det allra heligaste öppnades genom Jesus för alla.

Så byggde Noa en ark exakt efter den ritning, som han fått av Gud utan att förstå det intellektuellt.
Så vandrade Abraham tillsammans med sin son Isak upp till Moria berg utan att förstå intellektuellt. Innan dess sa han till de närmaste. ”Stanna här. Vi kommer tillbaka.”
Så byggde Mose tillsammans med Israels alla stammar ett tabernakel exakt efter Herrens ritning utan att fatta innebörden av offren sen – de två syndabockarna – den dubbla betydelsen av att få bli kvitt synden få någon att placera den på.
Så lydde skökan Rahav i tro och hängde ut ett rött snöre över muren till sitt hus och fick sin familj räddad genom tro, när Israel kom för att inta Jeriko.

De som ”vävt” efter denna ritning till frälsning genom tro är många. Detta var bara några från Gamla Testamentets texter som exempel.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

2 reaktioner till “Tyst mobbning”

  1. Notera att himlen öppnar sig för Stefanus i apostlagärningarna när han ber och stenas. Det finns ett samband. Kol 1:24, lämnar svaret. För oss måste bli i oss, någon annan väg bjuds inte den som följer Jesus efter. / Magnus Olsson

    1. Fyra år har gått sen Magnus Olsson skrev sin kommentar. Det var inte bara en gång som Magnus gav mig uppmuntran. Ibland undrar jag om det är en prestigeförlust för en präst eller pastor att delta i en kvinnas blogg.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: