Kyrka = församling

Vem sorterar vad som är skräppost? Det blir jag mer och mer intresserad av. Vem bestämmer vad som är tjafs bara på nätet eller i sammanträden?

Min blogg hade väl inte överlevt utan inläggen på Fjärde väggen. Där fick jag länkar till flera, som är lika engagerade som jag för att Kyrkan skall överleva och få nytt liv och inte behövas säljas ut. Det finns för många kyrkor! Kommer det inga gudstjänstbesökare, så kan muslimer få köpa kyrkan. Eller får jag inte skriva så? Skall jag knuffas in i ett fack då med sjuka fobier?

Och varför skriver jag inte om min egen församling, där det sjuder av liv med människor från så olika nationer? Hade det inte varit bättre och mera positivt än mitt tjat om Kyrkan med stort K och som svensk?

Nej! Det är skillnad på kunskap om en organisation och hirearki och bibelkunskap! Det är inte Svenska Kyrkor som fattas utan bibelkunskap, som ger kraft att leva och hoppas och tillit till Gud som Gud och EN, Jesus som Gud och den helige Ande som Gud.

Det behövs inget mer tjafs om vem som tolkar bibeln mest rätt. Det behövs bara bibelstudier! Herren talar om för sina vänner vad som skall ske i framtiden. Det har han alltid gjort men inte för fienden. Mose fick veta att fienden måste gestaltas i en kopparorm och hängas upp på en påle. Den som såg upp på kopparormen blev frisk igen. Olydnaden mot Guds bud hade resulterat i giftiga ormar, ormbett som gav dödlig sjukdom. Men de som såg upp mot kopparormen på pålen fick liv igen! (4 Mos kap 21) Det är med facit i hand en tydlig förutsägelse om Guds son, som måste spikas upp på en kors – förbannelsens trä för att var och en som tror på honom inte skall förgås utan ha evigt liv. (Joh 3: 15-16).

Israels folk glömde av berättelsen om kopparormen upphängd på en påle och de sjuka personerna, som fick liv igen, om de trodde på budskapet. Följden blev att de kunde på ett ungefär sin historia senare att kopparormen kunde hjälpa och hade kraft i sig. Så blev kopparormen en avgud som tillbads och som fick namnet Nehustan. Kopparormen fanns kvar i Israel men inte budskapet om lydnad för Herrens undervisning.

Kyrkan finns kvar men inte budskapet om en korsfäst Jesus som lever. Som Ulla Karlsson skriver i sin bok: ”Ta ner Jesus från korset!”

Välsigna Jerusalem!

Tankar i natten

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: