Skapa rubrik om sig

Jojo! Det är många som gör eller försöker att göra. En bloggare borde ju ha en rubrik, som väcker intresse i vart fall. Hur gick det till att underbaraclara blev så omåttligt populär? Vad skriver hon om egentligen?

Det är natt och jag undrar över detta med etiketter och kategorier. Hur skall jag hitta själv det jag söker bland mina bloggar? Hur skall jag få ordning på mina tankar inom (H)järnkoll? Är jag kanske struken som attitydambassadör för att jag ingen fortsättningskurs har gått?

Vi attitydambassadörer skall i alla fall sticka hål på fördomar – fördomar om psykisk ohälsa. Tillåter vi varandra att vara lite egna och annorlunda? Vinner jag något på att platta till en författare, som sålt sin bok ”Om Gud” i flera hundra tusental, när min bok knappast gick att sälja? Har jag fördomar om hbtq-folket?

Då skall jag skriva det en gång till att jag uppskattar Jonas Gardells bok ”Om Gud”! Det var den första läroboken i mitt liv om hur teologi bedrivs vid statliga teologiska institutionerna! Detta skall inte blandas ihop med att författaren gått ut med sin sexuella läggning! Det står inget om homosex i boken ”Om Gud”. Det står heller inget om att allt i Gamla Testamentet pekar fram mot Jesus i Nya Testamentet. Strider mellan ont och gott får skildras i sagoböcker. Striden mellan Gud och Satan får inte vara krigisk och blodig.

Detta skall inte blandas ihop med manligt eller kvinnligt heller. Det gäller ju att välja sina strider. I Credoakademins debattavdelning skrev en präst att kvinnliga präster var början till jordens undergång. Som en annan förkunnare sa, så har vi aldrig varit så nära jordens undergång som idag.

En dag närmare målet

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: