Var är poängen?

Alla tolkar. Ja. Men var är poängen?
Via Berit Simonssons namn på Facebook kommer jag till en länk om kyrkomötet. På mitt köksbord ligger fortfarande en kopia från Svenska Kyrkans tidning undertecknad av en teologie doktor Elisabeth Arborelius.
Alla församlingar bör diskutera Ulla Karlssons bok: ”Människa du är någon” enligt henne.

Som jag uppfattat Ulla Karlssons budskap bör poängen i Svenska Kyrkan bort nämligen, att Jesus Kristus är all världens syndabock, som blivit slaktad!
Någon bättre syndabock får aldrig Svenska Kyrkan att skylla på, att lägga skulden på!

Denna poäng skall bort och in med New Age och ”Samtal med Gud” och ”Samtal med änglar”! In med Tomasevangeliet och Mariadyrkan…

Detta angår ju inte mig egentligen. Ändå är jag en del av Kyrkan i Sverige och världen. Ändå är jag en del i frälsningen från fångenskapen. Ändå har jag varit en del av en Räddningsmission i Göteborg och undrar var poängen tagit vägen med StenJesus. Fyrbåken/Räddningsmissionen har fyllt 60 år och några samlar ihop historien. För 60 år sen var poängen i arbetet, att Jesus Kristus kan upprätta den mest nergångna människan. Det var så Arne Nilsson fick veta om möjligheterna genom tro. I inget annat namn fanns den räddningen. Av den anledningen slutade jag som arbetsterapeut i rehabilitering inom sjukvården. Inom sjukvården får man inte berätta om upprättelse genom Jesus.

En dag tappade jag poängen med Jesus och blev bitter och sjuk. Det är tragiskt, när man tappar poängen. En annan dag långt senare fick jag tag på poängen med kallelsen igen. Det blev en vändpunkt även om min ryggsjukdom inte försvann. Där är jag nu och håller fast vid bibelns poäng:

Jesus har kommit för att frälsa syndare!

Den som läst mina bloggar vet, att jag älskar Paulus. Det är ett citat av honom och han ansåg sig vara den störste syndaren.

Vill Svenska Kyrkan och alla missioner ta bort poängen om Jesus?

Kyrkostyrelsen skönmålar det egna förslaget

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

3 reaktioner till “Var är poängen?”

    1. Tack för uppmuntran! Här är citatet på riktigt:

      1 Tim 1:14-16
      Vår herres nåd har överflödat, med tro och kärlek i Kristus Jesus. Detta är ett ord att lita på och värt att helt ta till sig, Kristus Jesus har ju kommit till världen för att rädda syndare – och bland dem är jag den störste. Men jag mötte förbarmande, och det för att Kristus Jesus skulle kunna visa allt sitt tålamod på mig som den förste, urtypen för dem som skall komma till tro på honom och vinna evigt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: