Fundamentalist, fanatiker, frireligös…

Igår hamnade jag mitt i en svår debatt för mig via TV:ns Kunskapskanal. Detta tål att tänka på! I början av år 2000 hade jag hört, att jag är en fundamentalist så många gånger, att jag måste fråga en språklärare vad jag är.

Hon svarade, att fundament betyder grund och att jag skulle vara stolt över att jag har en grund för min tro.

Något att tänka på tills vidare

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: