Om svar anhålles senast den…

Inte vet jag hur det står nu för tiden gammal som jag är. Men det finns många predikanthistorier eller vackra illustrationer kanske jag skulle skriva.
Det kom ett inbjudningkort till ett bröllop utan att parets son var bjuden. Han fick läsa och stava själv på denna inbjudan. Längst ner stod de kända bokstäverna och förkortningen:
O.s.a. senast den…

Det gäller tolkningar och åter tolkningar. Så även för ett barn. Glad i hågen visade han föräldrarna sin tolkning:
”Här står ju: och sonen anders”
Sen kunde predikanten utveckla bibeltexten att alla är bjudna till bröllopet i himlen. Det gäller att tyda rätt. Inte Calvins dunkla lära.

Som sagt: Jag har åldern inne att tänka på Hultmans solskenssånger och den speciella:
”På bröllop jag bjudits av urtiden Gud
i himmelens sköna palats
I dräkt o så vit med en blodtvagen svit
Jag skyndar att taga min plats.”

Det är slut på min lust att provocera präster nu. Jag har ledsnat på att läsa Dag Sandahls Blogg och kommentarerna från samma anonyma. Jag skall sluta vara ironisk. Om det går. Det blir väl som för Paulus, att det goda som jag vill det gör jag inte…

Ser på Facebook, att Jesus har fått en ny fru. Det är så jag associerar till präster och biskopar också för den delen. Passa på nu då och undervisa om Israel som brud och Herren som brudgum! Eller kommer vi in på ersättningsteologi då så småningom? Kanske det kan bli nya gräl om tolkningsföreträdet?

Jag tycker så mycket om Mikael Karlendals Blogg men inte om sandlådeleken efteråt. De är inte anonyma som i Dag Sandahls Blogg. De tillhör olika gäng bara. Ett gängkrig skulle man kunna påstå.

Var Jesus gift?

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: