Slutreplik

Sista ordet är inte sagt ännu! I en viss debatt kan någon få en slutreplik. Sen fortsätter debatten i alla fall om vem som har rätt eller fel. Mycket beror på tolkningar och vem jag håller på. Jag som inte är så påläst historiskt håller på rätt innantillläsning av bibeln utan att kunna grundspråken. Det är lite bra gjort.

Så nu blir det en kort repetition av min egen släktforskning. Lite koll på det har jag ändå genom Illustrerat bibellexikon i stora formatet och tre delar. Där står att inga dokument från de första århundradena efter Kristus motsäger att släkttavlan i Lukas evangelium är Marias.

Evangelisten Matteus börjar med trons fader Abraham och tycks få fram att frälsningen inte kunde åstadkommas genom LAGEN. Detta förklarar evangelisten Johannes tydligt och senare aposteln Paulus. Det är så tydlig skillnad mellan anden och köttet. Det som är fött av kött det är kött och det som är fött av anden är ande. Sen kommer striderna vem som tolkar detta rätt. Kommer frälsningen genom ett orimligt löfte från Gud till Sara eller kommer frälsningen idag genom en naturlig, vetenskapligt bevisbar födelse det vill säga genom Hagars son Ismael?

Evangelisten Lukas börjar sin släktavla från och med Jesus och slutar den på Jesu fader i himmelen, som är Gud. De har inget tolkningsföreträde, som påstår, att det inget står i bibeln om en jungfrufödelse! De kommer aldrig att få en slutreplik! De kommer aldrig att få sista ordet!

Frälsningen kommer från judarna sade Jesus själv. Juda var ett av Abrahams barnbarns barn. Frälsningen kommer via löften från Gud och uppenbarelse och genom vad profeterna förkunnat. De har slutreplikerna samstämigt. De kommer att få sista ordet genom Jesus, som de profeterat om.

Sista ordet tillhör inte profeten Muhammed. Hans lära är främmande för mig. Därmed inte sagt, att jag för den skull är främlingsfientlig.

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

%d bloggare gillar detta: