Granspira

Det är bara jag, som har facit till mitt liv och vet var i min hembygd, som jag mötte en liten Granspira. Många år senare letade jag på exakt samma plats men fann ingen. Promenadslingan genom skogen, på vägar och stigar blev för det allra mesta medsols. En natt i drömmen gick jag den motsols. Den drömmen är ganska lätt att förstå för mig. Inte för någon annan. Precis därför att jag har facit till mitt liv och mina känslor. Jo, skillnaden på dag och natt kan alla fatta. Skillnaden på att vara i gott sällskap, när faran dyker upp eller ensam är också begriplig. Jag har varit i gott sällskap hela livet även om han verkar vara osynlig tidvis. Så var det i drömmen, när jag vaknade med lite ångest. Vi hade kommit ifrån varandra. Det var en obehaglig fara framför på vägen. Rättare sagt: Jag märkte inte, att jag lämnat honom och gått iväg själv. Det var då faran mötte mig. Och det var natt och fullmåne. Drömmen hade valt en man, som jag hade tillit till men kunde inte hans språk. Vi gick bara sida vid sida ordlösa. Han var mörk. Det är bara jag och de äldre i min hembygd, som minns den stora skogsbranden där innanför i skogen, när åskan slagit ner. Det är egna associationsbanor. Det var inte enda åsknedslaget och brand i min barndom. Elden som metafor är både positiv och negativ.

Jesus sa, att han kommit för att tända en eld på jorden…

Varför skriver jag detta? Jo, för att det finns ett obegripligt språk, som jag tragglat på HTML.
Sen stämde ingenting på min datorskärm, när jag vill förmedla budskapet. Dessutom upptäcker jag, att en länk fattas, som jag nästan är säker på att jag satt hit. Hur har nu det gått till? Då blir ju mina associationsbanor ändå rörigare för läsaren! För jag vill bara berätta om min Skapare, som är andras Skapare också och som talar sitt tydliga språk i naturen. Hela skapelsen vittnar om vem Gud är!

Visst det finns automatiska mallar utan bekymmer men jag hade lärt in reglerna för att förmedla en text och bilder med HTML – ett för mig obegripligt språk! Om jag lyder, så fungerar det. Nu när jag är gammal och inte kan promenera i skogen som förr då fungerar datorn. Nyss hittade jag en Granspira på nätet. Någon annan har fotograferat och förmedlat budskapet från Gud till mig och andra. För bilden av en liten Granspira gör mig så glad!
Nu är det bara att följa min länklista till höger. Där står Blommor
I Göran Schmiths Hemsida finns så mycket mer. Och Göran Schmith kan dessuton det obegripliga språket som kallas tungotal. Vi tillhör samma församling.

”När den helige ande kommer över er skall ni få kraft att bli mina vittnen först i Jerusalem sen över hela världen.”
Där är poängen! Det finns ingen ursäkt för att inte lära känna Gud, som ende Skaparen! Det finns biblar tillgängliga och i texterna finns den helige ande villig att öppna upp hela förrådet. Kanaans tungmål är inte det samma som obegripliga språk kallat tungotal. Kanaans tungomål som läsarna behärskade bättre förr innebär, som jag fattar det, en så gedigen bibelkunskap, att de visste vad ”rättfärdiggjord på grund av tro” innebar och kunde redogöra för det. Det innebar, att de visste vad det innbar att få vara ”under blodets beskydd”.

Under dina vingars skugga jublar jag. Det är en annan metafor.

Här är en Granspira Foto: Göran Schmith

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: