Nyckeln till dödsriket

Skriv, skrivare, skriv…Min dikt gäller en konung! Min skrivare är en snabb penna. Orden går inte att hejda! Orden finns i boken i huset, som blev mitt hem. Orden finns i boken, som fanns i morfarfars hem och morfars. Orden finns i boken, som fanns i farfar och farmors hem…Jag vaknade och de bubblade inom mig. Ibland i fel ordning. Då är det bara att kontrollera. Hur står det egentligen? Hur står det i senaste översättningen? Hur står det i Olle i Aspets bibel med den gamla stilen?

Det är inte bara jag, som orden flödar ur. Det är inte bara jag, som skriver. Min bok kom ut den 17 september 2011 och började med en hänvisning till målet för mitt skrivande. Fast om jag hade bibelcitat från början, så skulle jag tappa intresserade läsare, fick jag höra. Vem vill gå och leta efter en bibel, om det finns någon? Vem vill leta upp var citatet kan finnas?

Jag vaknade och börjar om igen på en fortsättning:
Skriv, skrivare skriv! Min dikt gäller en konung…!

”Att du inte lämnar det bakom dig! Det är ju över 50 år sen!”

Ja, vad gör jag, när det finns andra, som kommer ihåg från andra hållet? Det finns ju andra, som tvingas berätta sin historia! Så nu tar jag mig friheten att citera Anneli Jäderholm från Facebook igår:

”JAG VILL BERÄTTA – Artikel i DN är klar och publiceras någon dag den här veckan. Läser ni så ge mig en hint! Jag har gjort allt jag kan för att beskriva min upplevelse och känsla. Precis allt! Idag fick jag den bästa present jag någonsin fått. En bältesnyckel som har sina anor ända från 1970 talet! Symboliken gör mig mycket rörd och sentimental. Mannen som gav mig den hade bältat patienter i trettio år men först i mötet med mig påmints om att det var människor han bältat! Kära vänner! mötet mellan människor är undergörande! Delandet- KÄNSLAN och UPLLEVELSEN. Jag beundrar hans mod, styrka att så rakryggat och ärligt möta mig. Låt det sprida ett ljus över framtiden.”

Vad har detta med med min konung att göra?. Jo han fanns i huset, som blev mitt hem, innan jag kom dit. Han fanns långt, långt tillbaka i tiden och hade nycklarna till dödsriket och har dem kvar. Han kan låsa upp den värst fjättrade människan eller den som är bunden av silkesfina trådar.

Jag vet vad jag skriver om. Jag vet vem jag vill ge min hyllning för hans makt, att befria från dödens grepp. Han är med i dödsskuggans dal. Han är med i varenda situation och kan hjälpa om han får.

Min dikt gäller en konung! Hans ord gäller idag också att aldrig överge oss utan att ge oss en Hjälpare (försvarsadvokat). Det står i presens. Han skall påminna oss om vad han lovat. Det står i boken, som fanns i huset, som blev mitt hem. Boken följde med till olika hus, där jag bott. Boken ligger på mitt köksbord oöppnad ännu. Jag vet, att i den finns beskrivningen av min vän skönare än tio tusen.

En bältesnycket inom mentalsjukvårdenBilden av den nyckel Anneli fick som gåva

Författare: Gunnel

Västgöte, uppvuxen på landet i en trygg, god miljö, fri att välja yrke och församlingstillhörighet, bromsad i alla framtidsdrömmar genom sjukdom, en fighter, som fått börja om på nytt hur många gånger som helst. Än sen då? Rak, orubblig och envis. Jag har kämpat trons goda kamp också och älskar Paulus för hans rika bildspråk och förmåga att undervisa om Kristus som uppstånden och den levande mitt ibland oss. Debattglad. Eller "Gud vare tack att den tiden är förbi......."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: